© Haber Hanesi 2014 - 2025

EN ÇOK ARAMAYI GİYİM VE YEMEK İÇİN YAPTIK

EN ÇOK ARAMAYI GİYİM VE YEMEK İÇİN YAPTIK

Türkiye’de 2017 yılı boyunca giyimden restoranlara, devlet dairelerinden cep telefonlarına kadar birçok yeri dijital platformlar üzerinden aradığımız belirlenirken medyada konuyla ilgili araştırma yapan Interpress’in çevrimiçi firma rehberi Yellow Pages’in Türkiye'deki internet kullanıcılarının dijital platformlarda en çok neleri aradığına dair incelemesinden derlediği bilgilere göre, bu yıl en çok giyim ve giyim aksesuarları kategorisinde arama yapıldığı ortaya çıktı. Yıl başından bu yana yaklaşık 9,2 milyon kişinin arama yaptığı Yellow Pages’in verilerine göre, arama yapanların yüzde 66’sının dijital platformlarda yaptığı aramalarda akıllı telefon ve tabletlerini kullandığı tespit edildi.   İkinci sırada restoran aramaları yer aldı … Geçtiğimiz senelerde ilk sıralarda bulunan restoran aramaları 2017 yılında ikinci sırada yer aldı. Erkekler kadınlara oranla yüzde 60 daha fazla restoran ararken, en çok restoran arayan yaş grubu ise 18 ile 34 yaş arası oldu. Erkeklerin en çok aradığı kategorilerin başında devlet kurumları yer alırken bunu sırasıyla restoranlar, cep telefonları ve 2. el araçlar izledi. Kadınlar ise en çok giyim, kadın giyim ve doktorları ararken bu aramaların erkeklere göre oranının ortalama yüzde 60 daha fazla olduğu belirlendi.   En çok arama İstanbul, Ankara ve İzmir’den yapıldı … 2017’de dijital platformlarda en çok aranılan kategoriler arasında geçen yıla göre yüzde 14 artış gösteren giyim ve giyim aksesuarlarını sırasıyla restoranlar, bakanlık ve devlet daireleri, cep telefonları ve cep telefonu aksesuarları kategorilerinin takip ettiği belirlendi. En çok arama yapan şehirler İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, Adana, Bursa, Antalya, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır ve Samsun diğer öne çıkan şehirler arasında yer aldı. Yıl boyunca yapılan aramalara kelime bazında bakıldığında ise İstanbul’da en çok aranan kelime çilingir olurken, Düzce’de bilgisayar, Ankara’da ise halı yıkama olduğu görüldü.   Aramalar her dönem farklılık gösteriyor… İncelemeye  göre, okulların kayıt ve açılış dönemlerinde kırtasiye aramaları yüzde 200 artarken, üniversitelere kayıt zamanında öğrenci yurt aramaları yüzde 600 artış gösterdi. Yine yaz dönemi başında 2. el araba arayışı yüzde 150 artış gösterirken, yaz tatili dönemlerinde ise araba kiralama aramalarının yüzde 300 arttığı anlaşıldı. Lastikçi aramalarının ise kış lastiği zorunluluğunun başladığı Kasım ile Aralık aylarında arttığı belirlendi. Halı yıkama aramaları ise ilkbaharın gelişiyle birlikte Ekim sonuna kadar en çok aranan kategoriler arasında yer alırken, kuaförlerin ise dijital platformlarda en çok Mayıs ile Eylül arasında arandığı tespit edildi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER