© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dünya 5’ten Büyüktür

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz aldı.

24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü sebebiyle TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal; “Dünya Beşten Büyüktür.” dedi

Yetmiş üç yıl önce 51 ülkeyle Birleşmiş Milletlerin kurulduğunu hatırlatan Öçal, Birleşmiş Milletler’in kuruluş amacının evrensel barışı, uluslararası güvenliği ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi.  Gelinen noktaya bakıldığında Birleşmiş Milletlerin amacına uygun davranmadığını ifade eden Öçal: “Bugün Birleşmiş Miletler veto hakkına sahip 5 üyenin çıkarlarına hizmet eden, zulümlere seyirci kalan bir yapıya bürünmüştür. Geçmişte Bosna'da, Ruanda'da, Somali'de; yakın tarihte Myanmar'da, Filistin'de, Suriye'de yapılan katliamlar Birleşmiş Milletlerin gözü önünde gerçekleşmiştir. Kınamanın ötesine geçmeyen, hatta teşvik edici açıklamalarla Birleşmiş Milletler kuruluş amacıyla çelişmektedir.” dedi.

Tüm dünyanın sırtını dönse bile, Türkiye olarak mazlumların yanında yer alacaklarını söyleyen Öçal; “Türkiye olarak bizler; diline, dinine, ırkına, rengine bakmadan, mazlumların yanında olmaya devam edecek, zulmün her türlüsüyle mücadele edeceğiz. Bu mücadelenin lideri, insanlığın ortak vicdanının sesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her platformda söylediği gibi; ‘Dünya Beş’ten Büyüktür.’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.

Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.

Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"

Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER