© Haber Hanesi 2014 - 2025

Denizden uzak kalan Mersinli balıkçılar ”vira bismillah” demek için hazırlıklarını tamamladı

Mersin Denizciler ve Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat: ”Balıkçılarımız teknelerini, ağlarını hazırladılar, ’vira bismillah’ deyip denize açılacaklar. Bereketli bir sezon bekliyoruz” Balıkçı Hüseyin Badem: ”Halatlarımızı ölçtük, ağlarımızı ördük. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık” Balıkçı Cengiz Demirdöven: ”Bismillah deyip rızkımız için denize açılacağız. Sıkı bir hazırlık sürecindeydik. Denizi özledik”

MERSİN (AA) MUSTAFA ÜNAL UYSAL Mersin'de balıkçılar, 15 Eylül'de (yarın) başlayacak deniz avlanma sezonu için hazırlıklarını tamamladı.

Sezonun kapandığı 15 Nisan'dan itibaren denize hasret kalan balıkçılar, "vira bismillah" demek için yoğun bir hazırlık süreci geçirdi.

Sabırsızlıkla sezona merhaba demek isteyen balıkçılar, teknelerinin bakımlarını yaparak ağları da tamir etti.

Mersin Denizciler ve Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, AA muhabirine, Akdeniz'de hava sıcaklığı nedeniyle av yasağının 15 Eylül'de kalktığını anımsattı.

Balıkçıların yeni sezona hazır olduğunu aktaran Polat, "Balıkçılarımız teknelerini, ağlarını hazırladılar, 'vira bismillah' deyip denize açılacaklar. Bereketli bir sezon bekliyoruz. Sezonun ilk 3 ayı çok önemli. Her çeşit balık bu dönemde çıkıyor. Özellikle bu aylarda balık fiyatları çok uygun." dedi.

Polat, balıkçıların bereketli geçeceğine inandıkları sezonun başlamasını sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

"Halatlarımızı ölçtük, ağlarımızı ördük"

Yaklaşık 50 yıldır balıkçılık yapan Hüseyin Badem de yeni sezon hazırlıklarını bitirdiklerini belirterek, "Halatlarımızı ölçtük, ağlarımızı ördük. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bereketli ve huzurlu bir sezon bekliyoruz. Bol kazanç istiyoruz. Denizi özledik, heyecanlıyız. Her şey tamam, 'bismillah' deyip denize açılmayı bekliyoruz." diye konuştu.

Balıkçı Cengiz Demirdöven de yaklaşık 35 yıldır balıkçılıkla uğraştığını dile getirdi.

İyi bir sezon beklentisi içinde olduklarını vurgulayan Demirdöven, "Bismillah deyip rızkımız için denize açılacağız. Sıkı bir hazırlık sürecindeydik. Denizi özledik. Ağlarımızı atıp, bakacağız. Sezonu değerlendirmeye çalışacağız. Her şeyimiz tamam, hazırız." ifadelerini kullandı.

Kadir Erke de yeni sezondan umutlu olduklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını vurguladı.

Adem Kaçan da baba mesleği balıkçılığı 30 yıldır sürdürdüğünü belirterek, yoğun bir hazırlık sürecini tamamladıklarını anlattı.

Denizi özlediklerini dile getiren Kaçan, "Deniz hastası insanlarız. Tekneler kaç aydan beri yatıyor. 3 gün denize gitmezsek bunalıma gireriz. Herkeste büyük bir heyecan var. Tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp 'bismillah' deyip çıkıyoruz." dedi.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER