Dede sanatı kündekariyi gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor
GÜNDEMHataylı kündekari ustası Ayhan Çiçek: ”Yüksek lisans eğitimi alarak atölyemize gelen öğrenci ve stajyer arkadaşlarımıza kündekari sanatını öğretip sevdirmek ve bizden sonra bunların devam etmesini sağlamak istiyorum”
HATAY (AA) CEM GENCO Hataylı kündekari ustası Ayhan Çiçek, dedesinden öğrendiği sanatı gelecek nesillere aktarabilmek için 40 yıldır çalışıyor.
Dedesinin atölyesinde 40 yıldır ahşaba şekil veren 51 yaşındaki Çiçek, unutulmaya yüz tutmuş ahşap işleme sanatını yaşatmak için çaba sarf ediyor.
Mesleğiyle ilgili Suudi Arabistan, Çin, İran, Endonezya, Ürdün ve Katar gibi ülkelerde çalışmalar yapan Çiçek, kündekari sanatını gençlere öğretebilmek için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde aldığı eğitimi yine güzel sanatlar fakültesinde yapmak istediği yüksek lisansla taçlandırmak istiyor.
Kündekariyi öğrenmek isteyen herkese kapısı açık
Ayhan Çiçek, AA muhabirine, dedesinin atölyesinde çocukluk yaşlarında ahşapla tanıştığını ve o günden bu yana da meslekten kopmadığını söyledi.
Her geçen gün ahşap oymacılığının yanı sıra heykel yapımında da ustalaştığını anlatan Çiçek, yıllardan bu yana dede sanatını yaşatmaya çalıştığını belirtti.
Çiçek, babasının kendisiyle ilgili kurduğu üniversite okuma hayalini gerçekleştirmek için 35 yaşında Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Meslek Yüksekokulunun mobilya dekorasyon bölümünü bitirdiğini aktardı.
Eğitimle birçok eksiğini giderdiğini ve kendisini geliştirdiğini ifade eden Çiçek, 2016'da kazandığı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünü de geçen yıl birincilikle söyledi.
Unutulmaya yüz tutmuş sanatı yaşatmak için eğitimine devam edeceğini anlatan Çiçek, "Şimdi başka bir hedefim daha var. Yüksek lisans eğitimi alarak atölyemize gelen öğrenci ve stajyer arkadaşlarımıza kündekari sanatını öğretip sevdirmek ve bizden sonra bunların devam etmesini sağlamak istiyorum." diye konuştu.
Çiçek, sehpadan masaya ve süs eşyalarına kadar birçok üründe uyguladığı kündekari sanatını öğrenmek isteyen herkese kapısının açık olduğunu kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.