© Haber Hanesi 2014 - 2025

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, mutlu, huzurlu ve sağlıklı nesiller yetiştirme gayesinde olan kadınların, dün olduğu gibi bugün ve yarın da toplumun şekillenmesinde en büyük etkiyi sağlayacaklarını kaydetti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, “En köklü geçmişe sahip topluluklardan birisi olan Türk Milleti, yaşadığı ve yaşattığı her dönemde kadınların toplum içerisindeki yerini önemsemiş, savaş ve kıtlık gibi zor süreçlerde bile kadınlardan aldığı destekle zor günlerin üstesinden gelmiştir” dedi.

 

Kurtuluş Savaşı’nda vatanı için mücadele eden kadınların, kadınların ne kadar fedakâr, cesur ve kahraman olabileceğini bir kez daha gösterdiğini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

 

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Aralık 1934’te kadınlara seçme ve seçilme hakkını sunmasıyla kadınların toplumdaki yeri daha da artmıştır. Toplumumuzun şekillenmesinde birçok rolü üstelenen kadınlar fedakarlığı, sevgiyi, saygıyı, cesareti, şefkati ve daha nice güzellikleri en güzel şekilde üstlenerek yerine getirmiştir.

 

Mutlu, huzurlu ve sağlıklı nesiller yetiştirme gayesinde olan kadınlar, dün olduğu gibi bugün ve yarın da toplumun şekillenmesinde en büyük etkiyi sağlayacaklardır. Bu bağlamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, kadınların tüm toplum içerisinde her zaman hak ettikleri değeri görmelerini temenni ederim.”

 

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER