Çikolatalı Rulo Pasta
GÜNDEMÇikolatalı Rulo Pasta
Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;- 60 gram tereyağı (2 buçuk yemek kaşığı),
- 25 gram toz kakao,
- 50 gram un (Yaklaşık yarım su bardağı),
- Bir tutam tuz,
- 4 adet büyük boy yumurta (Yumurtalar küçük olduğu için ben 5 tane kullandım),
- 100 gram toz şeker (Yaklaşık yarım su bardağı).
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı.
- 200 gram şekersiz krema (1 kutu),
- 50 gram pudra şekeri (4 yemek kaşığı dolusu),
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya aynı miktarda vanilya şekeri.
- 100 gram şekersiz krema (1 kutu kremanın yarısı),
- 120 gram bitter çikolata,
- 1 yemek kaşığı süt.
Çikolatalı Rulo Pasta Yapılışı
Çikolatalı rulo pasta yapımına başlamadan önce fırın 220° ye ayarlanarak ısınmaya bırakılır. Tereyağı bir cezvede eritilir ve oda ısısında soğutulur. Fırın tepsisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve peçete yardımı ile her tarafına yayılır. Yağlanan tepsinin içerisine kenarlardan biraz yüksek olacak şekilde yağlı kağıt yerleştirilir (tepsi ölçüsü: 30/40 cm. dikdörtgen fırın tepsisi). Kek hamurunu hazırlamak için gerekli olan un, kakao ve tuz bir kase içerisine konulup karıştırılır. Çaydanlık gibi bir kap içerisine 1-2 parmak yüksekliğinde su koyulup kaynatılır. Isıya dayanıklı cam bir kase içerisine yumurtalar kırılır ve üzerine toz şeker ilave edilir. Kase çaydanlığın üzerine yerleştirilir ve kısık ateşte yumurtalar ile şeker mikser yardımı ile sürekli çırpılır. Yumurta sarılarının rengi açılıp, karışım iki katı hacme ulaşıncaya kadar çırpmaya devam edilir (ben 4 dakika kadar çırptım). Daha sonra kase çaydanlık üzerinden alınır ve 3 dakika daha mikserle çırpılır. Elde edilen yumurta ve şeker karışımına ılık tereyağı eklenip spatula yardımı ile karıştırılır (bu aşamadan sonra mikser kullanılmıyor ve hızlı hareket ediliyor). Son olarak unlu karışım elenerek ilave edilir ve kek karışımı bütünleşinceye kadar spatula yardımı ile katlayarak karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru yağlanıp yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine boşaltılır ve spatula yardımı ile düzgün bir şekilde yaydırılır. Tepsi tezgah üzerine birkaç kez vurulur ve önceden ısıtılmış 220° fırında 5-6 dakika pişirilir (ben 6 dakika pişirdim). Pişirilen kek fırından alınıp tezgah üzerine koyulur ve tepsinin üzerine başka bir yağlı kağıt kapatılarak tepsi ters çevrilir. Ters çevrilmiş olan kekin üzerindeki yağlı kağıt dikkatli bir şekilde sıyrılarak alınır. Altta kalan yeni yağlı kağıt ile kekin kısa kenarından tutarak rulo yapılır ve bu şekilde oda ısısında soğumaya bırakılır (hızlı hareket edin). Krema malzemeleri bir kap içerisine konulur ve mikser yardımı ile krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır. Oda ısısında soğuyan kek rulosu açılır ve üzerine spatula yardımı ile kenarlardan iki santim boş kalacak şekilde krema sürülür. Tekrar kekin kısa kenarından başlayarak mümkün olduğunca sıkı bir rulo yapılır (yağlı kağıdı kullanmayın). Ganaj kaplama için gerekli olan krema, kaynama noktasına gelene kadar kısık ateşte ısıtılır (kaynatmayın). Tencerenin kenarında küçük baloncuklar oluşunca ocak kapatılır ve ısınan kremaya elle küçük parçalara bölünmüş çikolata eklenip karıştırarak eritilir. Çikolata eriyince içerisine 1 yemek kaşığı süt ilave edilip bir kez daha karıştırılır.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.