© Haber Hanesi 2014 - 2025

Cahil HDP’liye Milletvekili Öçal’dan Tarih Dersi

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya 2019 Bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmasında akıl almaz bir gaf yaparak cehaletini bir kez daha ortaya koydu. Kaya’ya ilk tepki AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’dan geldi.

2019 Bütçe görüşmelerinde söz alan HDP’li Hüda Kaya, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un oğlu merhum Emin Ersoy’un İstanbul’da yoksulluktan sahipsizlikten çöplükte AK Parti döneminde öldüğünü söyledi.

Skandal Sözlere Tepki Gecikmedi

HDP’li Kaya’nın konuşmasından sonra söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, sert bir üslupla;  “Kuran’dan, doğruluktan bahseden ama hakikati saptırmakta mahir olan bir hatip, milletin kürsüsünden Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un oğlu, merhum Emin Ersoy için iktidarımızı suçlayarak ‘Bu iktidar döneminde o değerli şahsiyetin evladı yoksulluktan sahipsizlikten çöplükte öldü. Bu AK Parti iktidarının utancıdır.’ iddiasında bulundu. Oysa hakikat şudur ki; merhum Emin Ersoy, Tophane’de sahipsiz olarak 24 Ocak 1967 tarihinde ölü bulunmuştur. 52 yıl önce gerçekleşen bu elim olayı, iktidarımız ile ilişkilendirmek kabul edilemez bir yanılgı ve saptırmadır. Bu pespaye siyaset anlayışını kınıyor, milletimizin vicdanına havale ediyorum. Ve bugün 145. doğum günü olan İstiklal Şairimiz, merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Öçal; “Tüm algı operasyonlarına ve saldırılara en güzel cevabı rakamlarla verdik”

Daha sonra AK Parti iktidarının çalışmalarından bahseden Milletvekili Habibe Öçal; “Türkiye’de son 17 yılda alınan mesafeler, nabzımızın milletimizin nabzıyla beraber atmasının bir eseridir. Bu nedenle; elde ettiğimiz başarılarımızın tamamı aziz milletimizin başarısıdır! 2017 yılında Türkiye ekonomisi, yüzde 7,4’lük güçlü bir büyümeyle G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi olmuştur.  OECD ülkeleri arasında ise Türkiye, İrlanda’dan sonra en hızlı büyüyen 2. ülkedir. 2002’de 35 milyar dolar olan ihracatımız, 2017’de 157 milyar dolara yükselmiştir. Türkiye böylece tüm algı operasyonlarına ve saldırılara en güzel cevabı rakamlarla vererek, kriz tellallığı yapanları hayal kırıklığına uğratmış, büyüme istikrarını güçlü bir şekilde sürdürmüştür.” ifadelerini kullandı.

Öçal; “Biz kızlarımızı dağlara değil, okullara göndermek için politikalar üretiyoruz”

 

 “17 yılda, bilimsel ve objektif verilere dayalı, kendi medeniyet değerlerimiz ile barışık ve kültürel yapımızla uyumlu, dinamik ve adil bir eğitim evresinin oluşması yönünde büyük mesafeler kat ettik.” diyen Milletvekili Habibe Öçal; “ Özellikle kız çocuklarımızın okullaşması yönünde ciddi adımlar attık. Uyguladığımız başarılı politikalarla, kız çocuklarımızın okullaşma oranını gerek TUİK, gerekse sivil alandan gelen “Eğitim Reformu Girişimi” verilerine göre;  ilkokulda yüzde 92’e, ortaokulda yüzde 95’e, Ortaöğretimde ise yüzde 84’e yükselttik. Eski Türkiye’de, turnikelere sıkıştırılan, ikna odalarında imha edilmeye çalışılan ve evlerine dönmek zorunda bırakılan Anadolu’nun kız evlatlarını okullara, üniversitelere kazandırdık. Bu sayede Yükseköğrenimdeki kızlarımızın oranını yüzde 75’den yüzde 96’ya çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü biz kızlarımızı dağlara değil, okullara göndermek için politikalar üretiyoruz. Bizim, AK Parti olarak derdimiz de, amacımız da necip milletimizin huzurunu ve refahını arttırmaktır. Umudun adı ülkemizi, düşmanlara karşı güçlü kılmaktır. Mazlumların koruyucusu devletimizi, muasır devletler seviyesine çıkarmaktır.”  diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER