© Haber Hanesi 2014 - 2025

CHP'li Öztunç, Liseli Gencin Ölümüyle Sonuçlanan İhmalin Peşine Düştü

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde üzerine elektrik teli düşen lise öğrencisi, akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen acil ekipleri ıslak zemindeki akım nedeniyle yardımda bulunamazken, AKEDAŞ'ın 1.5 saat sonunda elektriği anca kesmesi CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç tarafından sert bir dille eleştirildi.

Yeşilyurt Mahallesi Fatin Rüştü Zorlu Caddesi'nden geçen İlker Bayrı'nın (16) üzerine yoğun kar yağış nedeniyle kopan elektrik teli düştü. Bayrı, akıma kapıldı. Olayı gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Servis ve polis ekiplerine bildirdi. 1.5 saat sonra akımın kesilebilmesiyle sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan müdahalenin ardından Elbistan Devlet Hastanesine sevk edilen çocuk, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

İhmalin araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması için Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Ali Öztunç, önergesinde aynen şu ifadeleri kullandı;

"ÜLKEMİZDE İNSAN HAYATININ DEĞERİ..."

"Kahramanmaraş Elbistan İlçesinin Yeşilyurt Mahallesinde kar nedeniyle kopan elektrik telinin kaldırıma düşmesi ve karla kaplı elektrik telini fark etmeyen 16 yaşındaki lise öğrencisi İlker Bayrı tele basması sonucu elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmış, ambulans gelmesine rağmen yerlerin ıslak olması ve AKEDAŞ’ın tüm aramalara rağmen elektrik akımını 1,5 saat sonra kesmesi ilkyardım ekiplerinin müdahale edememesine neden olmuş, 1,5 saat can çekişen genç, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Ülkemizde insan hayatının değeri maalesef bu kadar.

Buna istinaden;

1 Vatandaşların akımı kesilmesi için AKEDAŞ yetkililerini ısrarla aramalarına rağmen neden elektrik akımının kesilmesi 1,5 saat sürmüştür?

2 İnsan hayatı bu kadar mı değersiz, bu genç evladımızın hayatını kaybetmesinde kurumunuzun bir ihmali olduğunu düşünüyor musunuz?

3 Bu olayda ihmali bulunan kişiler hakkında bir soruşturma açacak mısınız?

AKEDAŞ yüksek gerilim hatlarının bakım ve onarımı ne kadar sıklıkta olmaktadır?"

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER