CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Mersin’de konuştu:
GÜNDEM”Türkiye’yi normalleştirecek, güçlendirilmiş parlamenter sistemle tanıştıracak bir yolun adımlarını atmaya başlayacağız”
MERSİN (AA) CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Türkiye'yi normalleştirecek, güçlendirilmiş parlamenter sistemle tanıştıracak bir yolun adımlarını atmaya başlayacağız." dedi.
Salıcı, partisinin Mersin İl Başkanlığı önünde, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Ali Öztunç, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve diğer ilgililerle basın açıklaması yaptı.
Türkiye'nin 2018'den beri ekonomik kriz içerisinde olduğunu savunan Salıcı, "3 yıldan beri devam eden bu krizi çözme iradesi Adalet ve Kalkınma Partisinde yok. O zaman sandık bir an önce vatandaşın önüne gelsin. Vatandaşımız kendi tercihi neyse kullansın." diye konuştu.
Salıcı, CHP ve Millet İttifakı'nın güçlü kadrolarının çözüm önerilerinin hazır olduğunu ifade etti.
Güçlü bir seçim çağrısı yapmak, çözüm önerilerini sunmak için 4 Aralık'ta Mersin'de miting düzenleyeceklerini anımsatan Salıcı, şunları kaydetti:
"Siz ne yaparsanız yapın, 4 Aralık'ta biz Mersin'den tüm Türkiye'ye bütün Cumhuriyet Halk Partililer olarak, şu anda yaşananlardan dolayı canı yanmış vatandaşlarımızla birlikte, geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisine, Milliyetçi Hareket Partisine oy vermiş ama bu basiretsizlikleri, yönetim hatalarını, yanlışları gördükten sonra 'Ben bir daha oy vermem' diyen vatandaşlarımızla beraber, Türk bayraklarımızla hep beraber haykıracağız. O seçim, o sandık vatandaşın önüne gelecek. Vatandaş da gereği neyse onu yerine getirecek. Bundan kaçış yok. Mitingimizin iktidarın gözünü korkutacak derecede başarılı olması için tüm halkımızın, partili arkadaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Onlarla birlikte sandığı Adalet ve Kalkınma Partisinin önüne koyacağız. Onlar da 20 yıldan beri 'millet iradesi' diyorlardı ya, o millet idaresinin bu sefer nasıl tecelli edeceğini, nasıl karşılık bulacağını hep beraber göreceğiz. Bu çağrımızı, mesajımızı ve haykırışımızı tüm Türkiye'ye yayacağız. Türkiye'yi normalleştirecek, güçlendirilmiş parlamenter sistemle tanıştıracak bir yolun adımlarını atmaya başlayacağız."
Salıcı, partilerinin mitingi için eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanın gösterilmesi, Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapmalarına izin verilmemesine de tepki gösterdi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.