© Haber Hanesi 2014 - 2025

CEZAEVLERİNDE KİŞİ SAYISI 200 BİNİ AŞTI

CEZAEVLERİNDE KİŞİ SAYISI 200 BİNİ AŞTI

Ceza infaz kurumlarında geçen yıl tutulan kişi sayısının bir önceki yıla göre yüzde 13,2 artarak 200 bin 727 kişiye yükseldiği belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, ceza infaz kurumlarında bulunanların yüzde 63,8’ini hükümlüler yüzde 36,2’sini ise tutukluların oluşturduğu tespit edildi. Medyaya yılbaşından bu yana konuyla ilgili 66 binden fazla haber yansırken, ceza infaz kurumlarında bulunan kişilerin yüzde 95,8’ini erkeklerin, yüzde 4,2’sini ise kadınların oluşturdu saptandı.   Çocuk hükümlü sayısında artış gözlendi … Verilere göre 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında ceza infaz kurumlarına 187 bin 730 hükümlünün giriş kaydı yapılırken aynı tarihler arasında 198 bin 832 hükümlünün ise çıkış yaptığı görüldü. Geçen yıl ceza infaz kurumuna girdiği anda 12-17 yaş aralığında olan çocukların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 13 artarak 982 olurken, suç işlediği anda çocuk yaşta olanların sayısının ise bir önceki yıla göre yüzde 2,3 artışla 9 bin 201 olduğu belirlendi.   Cezaevine girenlerin en çok işlediği suç hırsızlık … Ceza infaz kurumuna giren hükümlüler işledikleri suça göre değerlendirildiğinde, kuruma geçen yıl giren hükümlülerin yüzde 16,9’u hırsızlık, yüzde 12,6’sı yaralama, yüzde 9,3’ü İcra İflas Kanunu’na muhalefet,  yüzde 7,7’si uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaret, yüzde 4’ünün ise öldürme suçundan hüküm giydiği tespit edildi. İlkokul ve ilköğretim mezunlarının daha çok hırsızlık, ortaokul ve dengi okul mezunlarının yaralama ve adam öldürme, lise ve yüksek öğrenim mezunlarının ise daha çok icra iflas kanununa muhalefet suçu işledikleri anlaşıldı.  

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER