Burdur’daki kazada motosiklet sürücüsü genç hayatını kaybetti
GÜNDEMGencin okul arkadaşları morgun önünde gözyaşı döktü
BURDUR (AA) Burdur'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü Fırat Çetin (17), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Dün, Çetin idaresindeki 15 NB 351 plakalı motosiklet ile İ.G. yönetimindeki 15 AB 866 plakalı hafif ticari araç, Şirinevler Mahallesi, Armağan İlci Bulvarı'nda çarpıştı.
Kazada yaralanan Çetin, 112 Acil Servis ekiplerince Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Araç sürücüsü ise emniyete götürüldü.
Çetin, hastanede yapılan müdahalelere rağmen bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
Hastane morgunun önüne gelen Çetin'in yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.
Çetin'in dayısı Yaşar Bulut, morg önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Fırat'ın arkadaşları tarafından çok sevilen bir genç olduğunu söyledi.
Yeğenini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Bulut, "Bütün arkadaşları geldi, çok seviliyordu, çok iyi bir gençti. Kaybettik, üzgünüz. Hep kask takardı ama o gün kask takmamış. Ecel kapımıza dayandı." diye konuştu.
Çetin'in okul arkadaşı Şeref Acun da Fırat'ın mert biri olduğunu dile getirerek, "Kimseye kaba davranmazdı, sevilen bir çocuktu. Çok üzgünüz, hepimiz koşup geldik. Motosikleti de iyi kullanırdı, hızlı gitmezdi, hep kask kullanırdı. Nasıl böyle bir kaza oldu anlamadık." ifadelerini kullandı.
Çıraklık Eğitim Merkezi'nde fırıncılık 9. sınıf öğrencisi olan Çetin'in cenazesi kılınan namazın ardından Sultandere Mezarlığında toprağa verildi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.
Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.
SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu
SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.
SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği
SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.
Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı
Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.