© Haber Hanesi 2014 - 2025

Burdur’da trenin çarptığı kadının hayatını kaybettiği yere üst geçit yapılacak

BURDUR (AA) Burdur'da 2 çocuk annesi Serpil Erçömek'in demir yolundan karşıya geçerken hayatını kaybettiği hattın etrafının kapatılacağı ve üst geçit yapılacağı bildirildi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Vali Ali Arslantaş'ın Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri ile söz konusu tren yolu güzergahında incelemede bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Arslantaş'ın inceleme sırasında Demiryolları Bölge Müdürlüğüne demir yolunun çevresinin kapatılmasını ve Burdur Belediyesine de öğrencilerin ve vatandaşların karşıya geçerken demir yolunu kullanmadan üst ve alt geçitlerle geçebilmesini sağlayacak tedbirlerin alınması talimatı verdiği kaydedildi.

Belediye Başkanı Ercengiz de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, demir yolunun alan güvenliğinin alınması ve yaya geçişinin güvenli hale getirilmesi için Vali Arslantaş başkanlığında toplantı yaptıklarını ifade etti.

Toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından demir yolunun kent içinden geçen kısmının bariyerlerle tamamen kapatılmasının kararlaştırıldığını dile getiren Ercengiz, belirlenen 2 noktadan 2 mahalleyi birleştirecek alt ve üst geçit yapılmasına da karar verildiğini aktardı.

Burdur'da 7 Aralık'ta çocuklarını okula bıraktıktan sonra Menderes Mahallesi'ndeki demir yolundan karşıya geçmeye çalışan Serpil Erçömek, yük treni çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER