Burdur’da katı atık bertaraf tesisi çöpten elektrik enerjisi üretmeye başladı
GÜNDEM
BURDUR (AA) Burdur Belediyeler Birliği Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi'nde çöpten elektrik enerjisi üretilmeye başlandı.
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Büğdüz köyü kara yolu üzerindeki tesiste düzenlenen "çöpten ilk gaz alım ve elektrik üretim" töreninde yaptığı konuşmada, hayata geçirilen projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Daha güzel bir çevre, gelecek kuşaklara daha güzel bir ülke bırakma sevdasıyla projeye başlandığını belirten Arslantaş, "Burada yaklaşık 1,5 megavat gücünde bir enerjiden bahsediyoruz. Bugün yeni başlamış olsak da katı atıkların toplama merkezlerinden toplanmasıyla bu miktar artacak. İlimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
Burdur Belediyeler Birliği ve Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal da Çeltikçi ve Karamanlı aktarma istasyonlarının faaliyete geçerek Bucak, Çeltikçi ve Karamanlı bölgelerinde oluşan çöpün tesise taşınmasına başlandığını anlattı.
Çöplerin tesiste ayrıştırılarak ambalaj atıklarının geri dönüşüme gönderildiğine işaret eden Ünal, şöyle konuştu:
"Organik atıklar ise 'Biyometanizasyon' çöp gaz tesisinde biriktirilmeye başlanmıştır. İlk gaz alımı gerçekleştirerek elektrik üretimine bugün jeneratörümüzü ateşleyerek başlayacağız. Belediye başkanlarımızın fedakarlıkları neticesinde Burdur genelindeki çöpler bertaraf edilerek bu çöpten enerji elde edecek tesisin gerçek amacına hizmet etmeye başlaması sağlanmıştır. Katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a, valimize, milletvekillerimize ve belediye başkanlarına teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından tesis protokol üyelerince kurdele kesilerek hizmete alındı.
Vali Arslantaş, enerji üreten makineyi çalıştırtırdı.
Törene, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ile siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.