© Haber Hanesi 2014 - 2025

Burdur’da bu yıl 1 milyon fidan toprakla buluşturulacak

Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş: ”Burdur’da son yirmi yılda 112 milyon 609 bin fidan dikildi. Bugün sizlerin de katkısıyla bu sahaya fıstık çamı, kara çam, mavi servi ve kara servi olmak üzere toplam 600 fidan dikildi”

BURDUR (AA) Orman Haftası etkinliği kapsamında 600 fidanın toprakla buluşturulduğu Burdur'da bu yıl 1 milyon fidan dikilecek.

Burdur Gölü kenarında Kuş Gözlem Evi karşısındaki ağaçlandırma alanında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, vatandaşlar, AFAD gönüllüleri, jandarma ve polis ekiplerince fidanlar toprakla buluşturuldu.

Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, törende yaptığı konuşmada, ormanın uzun vadeli bir yatırım olduğunu söyledi.

Geçen yıl orman yangınlarında ciğerlerinin yandığını belirten Yıldız, bu yıl gerçekleştirilecek fidan dikimlerle yanan alanların yeşillendirileceğini anlattı.

Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş da ormanları korumanın ve yeni orman alanlarının açılmasının herkesin vatandaşlık görevi olduğunu kaydetti.

Çocukları ve gençleri ağaç ve orman sevgisiyle büyütmek gerektiğini belirten Karataş, 2021'de çıkan orman yangınlarını vatandaşlar, kamu, kurum ve kuruluşlarının desteğiyle söndürüldüğünü ifade etti.

Karataş, Orman Teşkilatı olarak yanan orman alanlarının başka bir amaçla kullanılmasına müsaade etmediklerine dikkati çekerek "Tekrar o alanları yemyeşil ormanlara dönüştürerek 'Yeşil Vatanı' canımız gibi koruyacağız." dedi.

Orman Genel Müdürlüğünün son yirmi yılda orman alanlarını 1 milyon 850 bin hektar artırdığını vurgulayan Karataş, şöyle konuştu:

"Ülkemizin mevcut orman alanı yüzde 27'den yüzde 29'a çıkarılmıştır. Burdur'da son yirmi yılda 112 milyon 609 bin fidan dikildi. Bu yıl da kent genelinde 1 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Bugün sizlerin de katkısıyla bu sahaya fıstık çamı, kara çam, mavi servi ve kara servi olmak üzere toplam 600 fidan dikildi. Ayrıca 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 15 bin ceviz, badem ve lavanta fidanları vatandaşlarımıza dağıtılacak."


İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

TÜM HABERLER