© Haber Hanesi 2014 - 2025

“Bugün Türkiye’de laiklik gerçekten bir barış ilkesine dönüşmüş durumda”

“Bugün Türkiye’de laiklik gerçekten bir barış ilkesine dönüşmüş durumda”

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı ve Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi seminerinde konuştu.

Türkiye'de son 10-15 yıl içinde güçlü bir vatandaş tipi oluştuğunu ifade eden Aktay, "15 Temmuz'dan bir gün önce sorsaydınız, hiç kimse böyle bir şeye ihtimal vermezdi. Çünkü darbelere karşı Türkiye'nin sosyolojik dinamikleri artık alabildiğine darbeyi savan, darbe şartlarını yok eden bir doğrultuda gelişmişti." diye konuştu. Ülkede son 10 yılda artık hiç laiklik tartışması yaşanmadığını vurgulayan Aktay, şunları kaydetti: "Bugün laiklik gerçekten bir barış ilkesine dönüşmüş durumda. Türkiye laiktir, laik bir devlettir. Devlet olarak laiklik bir kimlik değildir. Laiklik devletin düzenleyici ilkesidir, işlevidir, fonksiyonudur. Ve bu fonksiyon noktasında devletimizin laik bir işlevi vardır."

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER