Bakan Derya Yanık, İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin konuştu:
GÜNDEM”Türkiye’yi terörle terbiye etmeye çalışanlar bugüne kadar sonuç alamadılar, bundan sonra da alamayacaklar. Türkiye, terörle terbiye edilemeyecek kadar büyük, güçlü ve tarihsel birikimi olan bir ülke” ”Acımız çok taze ve derin ama milletimiz müsterih olsun, devletimizin bütün kademeleri ve unsurları görevinin başında”
ADANA (AA) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin, "Türkiye'yi terörle terbiye etmeye çalışanlar bugüne kadar sonuç alamadılar, bundan sonra da alamayacaklar. Türkiye, terörle terbiye edilemeyecek kadar büyük, güçlü ve tarihsel birikimi olan bir ülke." dedi.
Yanık, İstiklal Caddesi'nde dün meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren 34 yaşındaki Yusuf Meydan ile kızı Ecrin'in, Adana'daki cenaze törenin ardından gazetecilere, olay nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi.
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Yanık, şöyle konuştu:
"Türkiye, terörle mücadelede yıllardır çok önemli mücadele ortaya koydu. Burada da olayın hemen akabinde fail ve faille beraber iştirak eden birtakım isimler yakalandı. Dün, Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Cumhurbaşkanı Yardımcı'mız ile olayı öğrenir öğrenmez açıklamalarda hepimiz ısrarla şunu ifade ediyoruz; bu meselede, öncekilerde olduğu gibi sonuna kadar failler, faillerin arkasındaki iş birlikleri, iştirakler, kim varsa şehitlerimizin kanını yerde koymayacak şekilde gereği yapılacak. Failler yakalandı, başkaları da varsa yakalanacak ve adaletin önüne çıkarılacak, hesap sorulacak."
Bakan Yanık, Yusuf Meydan'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Adana İl Müdürlüğü personeli olduğunu anımsatarak, "Yusuf kardeşimiz bizim aynı zamanda çalışma arkadaşımızdı. Ecrin, 9 yaşında cıvıl cıvıl, çok akıllı bir çocuktu. Hakikaten üzüntümü tarif etmekte zorlanıyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum." dedi.
Terör saldırısının ardından bakanlık olarak harekete geçtiklerini dile getiren Yanık, olaydan hemen sonra İstanbul'da yaralıların ve ailelerinin olduğu hastanelerde psikososyal destek hizmetine başlandığını belirtti.
Bakan Yanık, tedavilerinin ardından taburcu edilenlere yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü anlatarak, şunları kaydetti:
"Hakikaten duygularımı ifade etmekte güçlük çekiyorum. Çok, çok üzgünüm. Şehitlerimiz, yaralılarımız ve aileleri için elimizden gelen her şeyi sonuna kadar yapıyoruz, yapacağız. İçerisinde bakanlığımızın da dahil olduğu devletimizin bütün birimleriyle elimizden geleni yapıyoruz ama terörün bu yaptığını da yanına bu millet koymaz, bugüne kadar koymadı, bundan sonra da koymayacaktır. Türkiye'yi terörle terbiye etmeye çalışanlar bugüne kadar sonuç alamadılar, bundan sonra da alamayacaklar. Türkiye, terörle terbiye edilemeyecek kadar büyük, güçlü ve tarihsel birikimi olan bir ülke. Allah'ın izniyle, milletimizle bugüne kadar olduğu gibi bütün bu oyunların da üstesinden geliriz. Acımız çok taze ve derin ama milletimiz müsterih olsun, devletimizin bütün kademeleri ve unsurları görevinin başında. Nitekim hızlıca ana fail de olmak üzere faillerden önemli kısmı yakalandı ve adaletin önüne çıkarılacak. Bir kere daha söylemek istiyorum, hakikaten çok üzgünüz. Çok acı, ağır... Yusuf'un çalışma arkadaşımız olması acımızı biraz daha katladı. Hepsinin Allah şehadetlerini makbul, mekanlarını cennet etsin. Allah ailelerine, milletimize sabırlar versin. Başımız sağ olsun."
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.