BÜYÜKŞEHİR YOL YAPIM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
GÜNDEMŞehir genelinde yol yapım ve genişletme çalışmalarına ağırlık veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bir taraftan kamulaştırılan alanlarda yıkım çalışmalarına devam ederken, yıkım çalışmaları yapılan alanlarda da düzenleme çalışmalarına devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Planı kapsamında Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon sistemi yeniden kuruluyor.
Tek ulaşım arteri üzerine kurulu trafik düzeni, şehrin tarihi çekirdeğini trafiğin düğüm noktası haline getirmekteyken yeni kurulan ulaşım sistemi ile kent merkezine alternatif ulaşım kanalları planlanmış ve hazırlanan ulaşım projeleri aşamalar halinde hayata geçirilmektedir.
Bu kapsamda kentin, Kentsel Sit Alanından geçmekte olan Sarayaltı Caddesi'nin (Sarayaltı Cami- Kanlıdere Köprüsü- Boğazkesen Cami arası) daha etkin kullanımı önem arzetmektedir. 18 metre genişliğinde planlanan cadde mevcut durumda 8 metre genişliğinde kullanılabilmektedir. Yapılan kamulaştırma çalışmaları tamamlandığında Eski itfaiye Kavşağından Postaneye uzanan koridorda 18 metre 2 gidiş 2 geliş yol standardı sağlanmış olacaktır. Bu kapsamda Sarayaltı Caddesi’nde yıkım çalışmalarını tamamlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yıkım çalışmaları yapılan alanlarda yol ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor.
Öte yandan İsadivanlı-Kuyucak-Haydarlı güzergahında yeni yapılacak 12 metre genişliğindeki yol çalışmalarında da İsadivanlı Mahallesi’nde yıkım çalışmalarına devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu güzergahta da çalışmalarını sürdürüyor.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.