© Haber Hanesi 2014 - 2025

BÜYÜKŞEHİR YAĞIŞLARA KARŞI TEYAKKUZDA

Kış aylarının kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde olası yağışlara karşı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi teyakkuza geçti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinesinde il genelinde, bütün birimler görev yerlerini aldılar.

Başta Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçeleri olmak üzere tüm ilçelerle bağlantı halinde yapılan çalışmalarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Trafik Yönetim Merkezi de destek veriyor. Gerek merkez ilçelerde gerekse diğer ilçelerde mobese kameraları aracılığı ile kavşaklar ve yollar kontrol altında tutularak olası bir olumsuzluk durumuna göre AKOM'a bilgi veriliyor. Kendisine ulaşan olumsuz duruma karşı AKOM derhal ilgili birimi harekete geçirerek olumsuzluğun önüne geçiliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri, Park Bahçe, Ulaşım Hizmetleri, İtfaiye, KASKİ gibi birimlerinin yanı sıra ilçe belediyeleri, Karayolları, Emniyet, Akedaş, Armadaş gibi kurumlarla istişare içerisinde bulunarak yağışlara karşı oluşabilecek olumsuzluklar koordineli bir şekilde yürütülüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada: “Dün geceden itibaren başlayan yağışlara karşı AKOM olarak tüm birimlerimiz kendi sorumluluk bölgelerinde yerlerini almış, hazır vaziyette beklemektedir. Trafik Yönetim Merkezimiz aracılığıyla kavşaklarımız ve yollarımız sürekli kontrol altında tutulmakta olup, olası olumsuz durumlara karşı anında müdahale edilmektedir” denilerek bilgi verildi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER