© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAŞKAN ŞAHİN, ÖĞRENCİLERİN TRAMVAY HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya aracılığıyla bugüne kadar hiç tramvaya binmediklerini dile getiren videoyu paylaşan Burç İlkokulu 2’nci sınıf öğrencilerinin hayalleri gerçekleşti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların yüzünü güldüren Şahin, onlara unutulmaz bir gün yaşattı.

Başkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında minik öğrencilerle tramvay yolculuğu yaptı. Şahin, öğrencilerle Burç Kavşağı Tramvay Durağı’ndan tramvaya bindi, Masal Park’ındaki Mutlu Kafe’de öğrencilere ikramda bulundu.

ŞAHİN: İLK ETKİNLİĞİMİZLE YENİ DÖNEME BAŞLADIK

Başkan Şahin, sosyal medyadan sınıf öğretmeni Yılmaz Koca vasıtasıyla tramvaya binmek istediklerini aktaran bir video paylaşan çocukların isteklerini dikkate aldıklarını belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilk etkinliğini miniklerle yaptıklarını aktaran Şahin, “Çocukların tramvaya binmesi, ulaşımla ilgili çalışmaları görmesi, şehri görmesi çok önemli. Onların talebini yerine getirdik. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, çocuklarla ilgili çalışmaların geleceğimiz açısından önemli olduğunu gösteren bir haftayı başlatıyoruz. Türkiye’nin en genç nüfusu olan şehriyiz. 2 milyonluk şehrin 1 milyonu 18 yaş altında bulunuyor. Çocuk dostu, genç dostu bir şehir olmak için, çocuklarla birlikte, gençlerle birlikte ilerleyeceğiz. Geleceği inşa etme noktasında üzerimizde büyük bir emanet ve sorumluluk var. Sosyal projeleri daha çocuk anne karnındayken başlatıyoruz. Gebe okulundan anne okuluna, çocuklarımız doğar doğmaz ‘Hoş geldin minik hemşehrim’ diyoruz. Her yaş grubundaki çocukların ihtiyacına göre her türlü desteği büyükşehir olarak veriyoruz. Çocuğuyla, kadınıyla, genciyle yükselen bir Gaziantep için bu alanları daha da kuvvetlendirmemiz lazım. O yüzden uygulamalı çocuk kütüphaneleri açıyoruz. Bir taraftan belediyeyi yeniden yapılandırırken bir taraftan da fikren, zihnen ve bedenen çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Milli Eğitim Bakanlığından eğitim, Sağlık Bakanlığı’ndan sağlık hizmet beklemeden büyükşehir olarak çocuğu merkeze alarak, çocuklarımız için, annelerimiz için sosyal projeler üretiyoruz. İlk etkinliğimizle yeni döneme başladık. Gaziantep Hayvanat Bahçemiz, Dünya’nın en güzel hayvanat bahçesinde yarın çocuklarımız için tropikal kelebek bahçesini açıyoruz, Konya’dan sonra Türkiye’de kurulan ikinci kelebek bahçesi olacak” dedi

KOCA: SİZ HAYAL EDİN, SİZİN HAYALLERİNİZİ GERÇEĞE ÇEVİRECEK BİRİ VAR

Sınıf öğretmeni Yılmaz Koca ise, “Hayat Bilgisi dersinde taşıtlarla ilgili konuyu işlerken öğrencilerin tramvaya binme hayalinin olduğunu öğrendim, siz hayal edin, sizin hayallerinizi gerçeğe çevirecek bir kişinin olduğunu söyledim. Bununla ilgili öğrencilerin videosunu çektim, sosyal medya üzerinden başkanıma gönderdim. Bu isteğe karşı duyarsız kalmadılar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda böylesi bir etkinlik düzenlendi, çocuklarımız çok mutlu oldular, bu günü asla unutmayacaklar” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER NE DEDİ?

Tramvaya ilk defa binen öğrencilerden Elanur Şahin, şöyle konuştu: “Tramvaya arkadaşlarımla beraber bindiğim için çok mutluyum. Hem de bizi, Fatma Şahin tramvaya bindirdi. Başkanımız çocukları çok seviyor, ben de onu çok seviyorum. Çok iyi birisi, bütün çocukların eğlenebilmesi için elinden ne geliyorsa yapıyor.”

Öğrencilerden Busenur İnce, “23 Nisan’ı çok seviyorum. Öğretmenimiz bu bayramdan dolayı bizi tramvaya bindirmek için Antep’e getirdi. Fatma Şahin de bizi hayalimiz gerçekleştirdi bizi çok mutlu etti. Hem Atatürk’e hem Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Tranvaya bindiğimde çok sevdim arkadaşlarımla beraber bize hediye vermeleri çok güzel oldu” dedi.

Programın ardından veliler ve öğretmenler, Başkan Şahin’e hem bu imkanı sağladığı, hem de başarılı çalışmalarından dolayı hediye takdim etti.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER