© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAŞKAN ŞAHİN MİNİK ÖĞRENCİLERE ATATÜRK ANI MÜZESİ’NDE ATATÜRK’Ü ANLATTI

BAŞKAN ŞAHİN MİNİK ÖĞRENCİLERE ATATÜRK ANI MÜZESİ’NDE ATATÜRK’Ü ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesi'nde bulunan Atatürk Anı Müzesi’nde minik öğrencilere Atatürk’ü anlattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda çelenk sunma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Başkan Şahin, Gaziantep Valiliğince düzenlenen Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” programına katıldı. Başkan, programın ardından Bey Mahallesi'ndeki Atatürk Anı Müzesi’ne geçti. Burada minik öğrencilerle müzeyi gezdi. Onlara Atatürk’ü anlattı. ŞAHİN: ATATÜRK’ÜN NÜFUSA KAYDI ŞEHİR KİMLİĞİMİZİ ONURLANDIRIYOR Atatürk Anı Müzesi gezisinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Fatma Şahin, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Atatürk'ün Gaziantep'e gelişi, Gaziantep ve Gaziantepli için düşünceleri, söylemleri ve Gazianteplilerle yaptığı görüşmeleri anlatan 36 saatlik bir belgesel filmi çektik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 26 Ocak 1933 tarihinde Gaziantep'e gelişinden hareketle, Atatürk'ün de nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesi'nde bulunan, Konukoğlu ailesinin Büyükşehir Belediyesine devrettiği eski bir Antep evini, Atatürk Anı Evi yaptık. Kent arşivinden çıkardığımız bilgiler ışığında burayı güzel bir anı müzesi haline getirdik. Bir günlük güzel misafirperverliğin ardından Atatürk'ün Bey Mahallesi'ne kayıtlı nüfus cüzdanı çıkarıldı, şehir kimliği açısından onur ve şeref duyuyoruz. 10 Kasım’da Atatürk’ü yeniden yad ediyoruz. Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önünde saygıyla eğiliyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER