© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAŞKAN ŞAHİN, HAYVANAT BAHÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN ŞAHİN, HAYVANAT BAHÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Samsun'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince yasa dışı yollarla ülkeye sokulduğunun belirlenmesi üzerine el konulan piton ve boa yılanı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne yerleştirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü görevlilerinin, Samsun’da bir vatandaşın evinde ülkeye yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen piton ve boa yılanı, hayvanların Türkiye'nin en kapsamlı ve donanımlı hayvanat bahçesine sahip Gaziantep'e gönderildi. Sürüngen Evi'nde bulunan yeni barınaklarına yerleştirilen yılanlar, halkın ziyaretine açıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, el konulan yılanları ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ile beraber yılanların yerleştirildiği barınakları gezen Şahin, onları yakından inceledi. Şahin Özsöyler’den yılanlar hakkında bilgi aldı. Bu hayvanlar Türkiye'nin 1996'da taraf olduğu, nesli tehlike altındaki yabani hayvan ve bitki türlerinin neslinin devamını ve gelecek nesillere aktarımını sağlamayı hedefleyen CITES Sözleşmesi’ne ve ticaretleri de belirli esaslara bağlı. Zehirsiz piton ve boa yılanları doğada fare, küçük kuşlar ve memelilerle besleniyor. Sürüngen Evi'nde de bu hayvanlara doğadaki gibi bir ortam hazırlandı ve beslenmeleri buna göre ayarlandı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER