© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAŞKAN ERKOÇ: “MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

BAŞKAN ERKOÇ: “MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yapımı devam eden, 55 metre genişliğindeki bulvarda incelemelerde bulunarak marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Kuzey Çevre Yolu’nu Doğukent’e  ve sanayi sitesi üzerinden Havaalanı Kavşağına bağlayacak olan 55 metre genişliğindeki yeni bulvarda teknik ekiple birlikte incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ı marka şehir yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Dulkadiroğlu İlçesi sınırları içerisinde kalan, Kuzey Çevre Yolu’nu Havaalanı Kavşağına bağlayacak 55 metre genişliğindeki bulvarın standartı yüksek bir yol olacağına işaret eden Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Burası şehrimize yeni bir giriş oluşturacak, yeni bir hava katacak. Marka Şehir yolunda Kahramanmaraş’ımız için en önemli bulvarlardan bir tanesi burası. Burası hem Kuzey Çevre Yolumuza bağlantı yolu olacak hem de şehir içine yeni bir bağlantı bulvarı olacak. Ayrıca bu bulvarımızın etrafında ticari akslar olacak. İnsanlar burada alışveriş merkezleri kurabilecekler. Kahramanmaraş’ın yeni bir yüzü olacak bu bulvar. Yani bu geniş bulvarlar büyükşehir olma yolunda, marka şehirler olma yolunda Kahramanmaraş’a çok büyük bir avantaj sağlayacak. Kahramanmaraş’a hayırlı uğurlu olsun diyoruz ve bu yolları yapmaya devam ediyoruz” dedi. Yapımına başlanan yeni bulvar 55 metre genişliğinde olacak. Mado Kavşağı’ndan başlayıp Sanayi istikametinden Kuzey Çevre Yoluna bağlanacak olan yol 4 gidiş 4 geliş olmak üzere 8 şeritli standardı yüksek bir bulvar olacak. Kenarlarında 5’şer metre kaldırım olacak olan bulvarın orta yerinden DSİ Sulama Kanalı geçecek.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER