© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAKAN ÖZLÜ'DEN VERİMLİLİK DEĞERLENDİRMESİ

BAKAN ÖZLÜ'DEN VERİMLİLİK DEĞERLENDİRMESİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ülke ekonomisindeki güven ve istikrarın olumlu etkilerinin 2017 yılı 1. çeyreğindeki verimlilik artış rakamlarına yansıdığının net olarak görüldüğünü bildirdi. Bakan Özlü, bu yılın 1. çeyreğine ilişkin verimlilik istatistiklerini değerlendirdi. Bakanlığımızın Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından Üç Aylık Ulusal Verimlilik İstatistikleri kapsamında yayımlanan mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksinin, 2017 yılı 1. döneminde, bir önceki döneme göre (2016 yılı 4. dönemi) yüzde 4,04 arttığına işaret eden Özlü, takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksinin de bir önceki yılın aynı dönemine göre (2016 yılı 1. dönemi) yüzde 3,96 yükseldiğini anımsattı. İşgücü verimliliğinin kaynaklarına bakıldığında 2017 yılı 1. çeyreğinde gerçekleşen artışın hem bir önceki döneme göre hem de önceki yılın aynı dönemine göre artan üretim endeksi kaynaklı olduğuna değinen Özlü, şunları kaydetti: "Son 29 dönem için toplam sanayi verimlilik artışının kaynaklarına bakıldığında bu artışın üretim artışı kaynaklı olduğu ve büyümenin itici gücünün istikrarlı bir şekilde artan istihdamın yanında üretim endeksi olduğu ortaya çıkmaktadır. Verilere göre, 2010 yılı başından itibaren üretim endeksinin yıllık ortalama yüzde 5,28 arttığını gözlemekteyiz. Bölümler itibarıyla bakıldığında, önceki döneme göre çalışan kişi başına üretim endeksinde imalat sanayini oluşturan 24 alt sektörün 19’unda artış olmuş, en büyük artış yüzde 20,79 ile mobilya imalatı, en büyük azalış ise yüzde 15,18 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı bölümünde olduğu görülmüştür. Ülkemiz ekonomisindeki güven ve istikrarın olumlu etkilerinin 2017 birinci çeyreğindeki verimlilik artış rakamlarına da yansıdığı net olarak görülmektedir. Ekonominin gerek arz eden tarafı olarak üretim kesimi gerekse talep eden kesimlerinin hükümetin ekonomik politika ve programlarına olan güveni de ekonomik istikrarın ve dolayısıyla verimlilik artışlarının devam edeceği konusundaki öngörülerimizi güçlendirmektedir.

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER