Aycan “Sulu tarım büyük risk altında”
GÜNDEMKahramanmaraş Milletvekili, MHP MYK Üyesi ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Katip Üyesi Prof. Dr. Sefer Aycan, son dönemlerde sıkça görülen kuraklık ve kuraklığa bağlı devlet tarafından desteklenen Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ödemeleri için Meclis’te söz aldı.
Aycan, özellikle Afşin Elbistan bölgesinde sulu tarım yapan ve TARSİM ödemeleri konusunda mağdur olan çiftçilerimizin sorunlarını bir defa daha gündeme getirdi.
Aycan şöyle söyledi “Tarım sigortaları konusundaki ödeme yetersizliği ve uygunsuzluğu konusunda konuşmak istiyorum, bunu gündeme getirmek istiyorum. Afşin-Elbistan Ovası Türkiye’nin en verimli ovalarından birisi olmasına rağmen son zamanlarda ciddi kuraklık sorunu yaşamaktadır ve sulu tarım yapılamamaktadır. Bunun üstüne Afşin-Elbistan termik santralinden yağan tozlar nedeniyle verim düşmüştür. Bugün çiftçiler sıkıntı yaşamaktadır. Bu durum karşısında tarım sigortalarının yaptığı ödemeler de yetersiz kalmaktadır. Tarım sigortaları ilçe bazlı ödeme yapmakta, bunun yerine özellikle mahalle veya kişi bazlı ödeme yapılmasını öneriyoruz. Afşin-Elbistan bölgesindeki çiftçilerin buna ihtiyacı var. Buna dikkat çekmek istiyoruz.”
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.