© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’ya tatile gelen ya konut alıyor ya da yatırım yapıyor

Antalya’da 2021’de yabancı ortaklı 558 yeni şirket kuruldu, 12 bin 384 yabancıya da konut satışı yapıldı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin: ”Antalya’da satılan toplam konutun yüzde 18,50’si yabancılar tarafından alıcı buluyor”

ANTALYA (AA) HATİCE ÖZDEMİR TOSUN Ağırladığı yabancı turist bakımından "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya, konut satışı ve yatırım konusunda da yabancıların gözdesi oluyor.

Dünyanın dört bir yanından turist çeken kent, yabancılara konut satışı ve yabancı ortaklı yatırımlar noktasında da ülke genelinde İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Antalya'da gerek konut satışında gerekse yatırımda bir önceki yıla göre artış yaşanıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, AA muhabirine, Antalya'nın tarihi dokusu, deniz, güneş, kum destinasyonu ile turizm cazibesini sürdürdüğünü söyledi.

En fazla Rus ve Almanlar konut alıyor

Kentin salgın öncesi 16 milyon, salgın döneminde de 9 milyondan fazla turist ağırladığını anımsatan Çetin, "Kente yabancı ilgisi giderek artıyor. Antalya'da satılan toplam konutun yüzde 18,50'si yabancılar tarafından alıcı buluyor. Geçen yıl satışı yapılan 66 bin 691 konutun 12 bin 384'ü yabancıya satıldı." dedi.

Yabancıya konut satışlarının özellikle son 4 ayda önemli ölçüde arttığına işaret eden Çetin, "En fazla konut satışları ziyaretçi profiline bağlı gerçekleşiyor. Satışlarda Rusya ve Almanya ağırlıklı. Orta Doğu'dan da Ürdün, İran, Irak'tan alıcılar var." diye konuştu.

Antalya'da 4 bin 647 yabancı sermayeli şirket bulunuyor

Çetin, yabancı yatırımcı konusunda da Antalya'nın ciddi talep gördüğünü belirtti.

Antalya'da 2021'de yabancı ortaklı 558 yeni şirket kurulduğunu aktaran Çetin, "Odamıza kayıtlı 56 bin üyemiz var ve bunun 4 bin 647'sini yabancı sermayeli şirket oluşturuyor." ifadesini kullandı.

Yatırımda Ruslar ilk sırada

Kentte 656 Rus, 626 Alman, 522 İran, 283 de Azerbaycan ortaklı şirketin faaliyet gösterdiğini anlatan Çetin, bu ülkeleri ise Hollanda, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Kazakistan gibi ülkelerin takip ettiğini kaydetti.

Kente tatile gelen yabancıların ya konut aldığına ya da yatırım yaptığına işaret eden Çetin, "Hangi ülkeden daha çok turist alıyorsak en fazla yatırımcı da o ülkeden geliyor, konut da o ülkeye satılıyor." dedi.

Yabancıların ağırlıklı olarak toptan gıda, gayrimenkul, inşaat, seyahat acentesi, restoran, tarımsal ürünler, konaklama, tekstil ve bilişim alanlarında yatırım yaptığını belirten Davut Çetin, yabancı ortaklı şirketlerin Antalya ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağladığını vurguladı.

Antalya'nın dünya genelinde tanınan bir kent olduğunun altını çizen Çetin, gerek konut satışlarında gerekse yatırımlarda bunun net şekilde görülebildiğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi Çocukları Yüzme Sporuyla Buluşturuyor

Şehitkamil Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda çocukların gelişimine katkı sunan projelerine bir yenisini daha ekledi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, Gaziantep Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar, yaz tatilleri boyunca Şehitkamil Belediyesine bağlı Alleben Yüzme Havuzunda yüzme faaliyetlerine katılıyorlar.

Çimko, Stratejik Pazarlama Vizyonuyla Bayilerinin Kurumsal Gelişimini Destekliyor

Çimko, bayilerinin kurumsal gelişimini desteklemek ve değişen pazar dinamiklerine uyum sağlamalarına katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği Çimko Bayi Kulübü kapsamındaki Stratejik Pazarlama Eğitim Programı'nın ilk etabını tamamladı. Gaziantep, Adıyaman ve Bartın'da gerçekleştirilen eğitimlerde; marka yönetiminden dijital dönüşüme, müşteri deneyiminden yapay zekâ destekli pazarlama uygulamalarına kadar sektörün geleceğine yön veren güncel yaklaşımlar ele alındı.

Şehitkamil Belediyesi Gençleri Denizle Buluşturmaya Devam Ediyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın lise öğrencileri ve bu yıl mezun olan gençlere karne hediyesi olarak armağan ettiği Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı aralıksız devam ediyor. Gençler, yaz tatilinin keyfini deniz, eğlence ve sosyal aktiviteler eşliğinde çıkarıyor. Gaziantep'ten başlayan günübirlik yolculuk, gençlere hem unutulmaz anılar hem de yeni dostluklar kazandırıyor.

Zuhal Karakoç'tan Hürmüz Boğazı Uyarısı: Türkiye İçin Kritik Sonuçlar Doğurabilir

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, Hürmüz Boğazı ile Babülmendep hattında artan jeopolitik gerilimi değerlendirdi. Karakoç, deniz güvenliği, enerji arzı, küresel ticaret ve Türkiye'nin stratejik konumuna ilişkin kapsamlı analizinde, bölgedeki gelişmelerin Türkiye açısından enerji güvenliği, ekonomik istikrar ve stratejik özerklik üzerinde doğrudan etkiler oluşturduğunu vurguladı.

SANKO Üniversitesi'nde Rektörlük Görevine Prof. Dr. Güner Dağlı Yeniden Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar kapsamında sekiz üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi.

Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.

TÜM HABERLER