Antalya’nın yeşili ”ormancı Nesibe”ye emanet
GÜNDEMÇocuklarını büyütmek için ertelemek zorunda kaldığı orman muhafaza memurluğu görevine geç de olsa başlayan Nesibe Akbay, hayalini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor Orman köylüleriyle kurduğu iletişimle dikkati çeken Akbay: ”Beni ilk gören özellikle yaşlı teyzelerimiz önce garipsiyorlar. Önce durup kıyafetime bakıyorlar. Kadın ormancı olduğuma inanamıyorlar. Sonrasında sarılıyorlar, öpüyorlar. Beni evlatları yerine koydular”
ANTALYA (AA) SÜLEYMAN ELÇİN İlkokul gezisinde gördüğü ormancılara özenerek bu yönde üniversite eğitimi alan Nesibe Akbay, 3 çocuğunu büyüttükten sonra orman muhafaza memuru oldu.
Isparta'da dünyaya gelen 38 yaşındaki Nesibe Akbay, ilkokul öğretmeninin okul gezisi için götürdüğü fidanlıkta tanıştığı ormancılara özenerek orman muhafaza memuru olma hayali kurmaya başladı.
Başarılı bir eğitim hayatının ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Ormancılık ve Orman Ürünleri Bölümünü kazanan Akbay, okuldan mezun olduktan sonra evlendi.
Orman muhafaza memuru olarak atanmak için beklerken trafik kazası geçiren ve zorlu bir tedavi süreci yaşayan eşine destek olmak ve dünyaya gelen 3 çocuğunu büyütmek için hayallerini ertelemek zorunda kalan Akbay, 35 yaşında tekrar Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girdi. Akbay, aldığı puan ile Antalya'ya orman muhafaza memuru olarak atandı.
Gününün büyük bölümünü kırsaldaki 15 mahallede geçiren, ormanları korumak için her gün kilometrelerce yürüyen Akbay, "Sen yapamazsın, 3 ay çalışıp dönersin" diyenlere aldırmadan 2 yıldır görevini başarıyla sürdürüyor.
Bazen yaya bazen de aracıyla ormanda devriye gezen, kimi zaman orman köylüleriyle sohbet edip orman yangınlarına karşı uyaran Akbay, fidan dikimi ve fidan bakımı çalışmalarına da katılarak denetim yapıyor.
"Orman yangınlarına karşı ayrı bir özenle çalışıyorum"
Aksu ilçesindeki Asar Orman İşletme Şefliğinde görev yapan Akbay, kendisinin çalışmalarına eşlik eden AA muhabirine, "Atanınca çevremden '3 çocuk annesisin. Neden gidiyorsun?, 'Sen yapamazsın, 3 ay çalışır dönersin.' gibi tepkiler aldım. Eşime 'Çocuklar şimdiye kadar bendeydi artık sen bakacaksın.' diye espri yapıp görevime başladım. Benim için bu meslek farklı bir sevgi." dedi.
Ormanı usulsüzlüklerden, kaçak kesimlerden ve kaçak avcılardan korumaya çalıştığını ifade eden Akbay, şunları dile getirdi:
"Orman yangınlarına karşı ayrı bir özenle çalışıyorum. Orman köylülerini orman yangınlarına karşı bilinçlendirmek için çaba gösteriyorum. Onlara doğa sevgisinden bahsediyorum. Orman köylüleri şimdiye kadar hep erkek orman muhafaza memuru görmüşler. Orman köylüleri ile çok samimi bir iletişimimiz var. Beni çok seviyorlar. Beni ilk gören özellikle yaşlı teyzelerimiz önce garipsiyorlar. Önce durup kıyafetime bakıyorlar. Kadın ormancı olduğuma inanamıyorlar. Sonrasında sarılıyorlar, öpüyorlar. Beni evlatları yerine koydular. Ben de onları annem gibi görüyorum. Aramızda çok güzel bir sinerji var."
Mesleği için büyük emek verdiğini anlatan Akbay, "3 çocuğum var ancak ben ormanları dördüncü çocuğum gibi seviyorum. Öyle görüyorum ve öyle emek veriyorum. Dağ bayır kilometrelerce yürüyorum ama yorgunluk hissetmiyorum. Ormanlar çocuklarımın, çocuklarımızın geleceği, nefesi, olmazsa olmazı. Benim için çok değerliler. Ben ve ekip arkadaşlarımız ormanları korumak için canla başla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.