© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalyalı minik öğrenciler ilk mektuplarını terörle mücadele eden Mehmetçik’e yazdı

İlkokul ikinci sınıf öğrencisi Beyza Pirhasanoğlu: ”Öğretmenimiz bize mektup yazmayı öğretti. İlk mektubumuzu da askerlerimize yazmak istedik. Onları çok seviyorum. Mektubumu okumaları beni çok mutlu edecek.” Sınıf öğretmeni Esra Teymur Çelik: ”Sevdikleri birine mektup yazmaları için düşünmelerini istedim. Öğrencilerimiz de Mehmetçik’e yazmak istedi. Öğrencilerimin duyguları onların yüzünde küçük bir tebessüm olursa, yüreklerinde bir sıcaklık olursa bu bize yeter”

ANTALYA (AA) GÜLSEM ADAM Antalya'da bir ilkokulun ikinci sınıfına devam eden öğrenciler, mektup yazımını öğrendikleri derste, terörle mücadele eden kahraman Mehmetçik için duygularını kaleme aldı.

Muratpaşa ilçesindeki Dilşad Refizade İlkokulu 2J sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Esra Teymur Çelik'in işlediği derste mektup yazım kurallarını öğrendi.

Öğretmenlerinin sevdiklerine mektup yazmaları için görevlendirdiği öğrenciler, Mehmetçik'e mektup yazmak istedi. Duygularını kaleme alan öğrenciler, terörle mücadele eden Mehmetçik'e sevgi ve minnet duygusuyla mektup yazdı.

Öğretmenleri aracılığıyla okul yönetimine de bildirilen "Mehmetçik'e mektup" etkinliği velilerin de desteği ile askerlere moral desteğine dönüştü.

Mehmetçik'e ulaştırılacak öğrencilerin duygularını içeren mektupların yer aldığı zarflara, Türk bayrağı da konuldu. Mektuplar, Mehmetçikler için hazırlanan çoraplarla paketlendi.

Mektuplar, okula gelen askeri yetkililere teslim edildi.

"Mektuplar Mehmetçik'e tebessüm molası olsun"

Sınıf öğretmeni Esra Teymur Çelik, AA muhabirine, mektup yazım kurallarını anlattığı derste öğrencilerin ilk mektuplarını Mehmetçik'e yazmak istediğini söyledi.

Bunun kendisini duygulandırdığını dile getiren Çelik, "Sevdikleri birine mektup yazmaları için düşünmelerini istedim. Öğrencilerimiz de Mehmetçik'e yazmak istedi. Öğrencilerimin duyguları onların yüzünde küçük bir tebessüm olursa, yüreklerinde bir sıcaklık olursa bu bize yeter. Mektuplarımız Mehmetçiklerimize ulaştığında öğrencilerimizin tertemiz duyguları onlar için tebessüm molası olsun istiyoruz."

Sınıf öğretmeni olarak 22 yıldır çalıştığını aktaran Çelik, öğrencilerin Mehmetçik sevgisi ile yetişmesinin önemine işaret etti.

Okul Müdürü Mesut Yanık ise öğrencilerin sınırda operasyonda bulunan askere hitaben mektup yazdıklarını kaydetti.

Milli ve manevi değerlere sahip çıkan bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını aktaran Yanık, "Vatan, bayrak, devlet ve millet sevgisi olmak üzere bütün değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirmek için emeğimizi, çabamızı bu yönde sarf ediyoruz. Sadece öğretim değil, eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz. Biz de çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan bireyler olmaları için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mektubumu okumaları mutlu edecek"

Gülce Derin Demir, mektubunda askerlere duyduğu minnet duygusunu ifade etmeye çalıştığını belirtti.

Öğrencilerden Beyza Pirhasanoğlu da "Öğretmenimiz bize mektup yazmayı öğretti. İlk mektubumuzu da askerlerimize yazmak istedik. Onları çok seviyorum. Mektubumu okumaları beni çok mutlu edecek. Onlar sayesinde bayrağımız dalgalanıyor. Mektubumu okumaları beni çok mutlu edecek." diye konuştu.

Muhammet Demir de büyüdüğünde asker olmak istediğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER