© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’daki yangın sonrası yılkı atları için ovaya tonlarca yem ve saman bırakıldı

İbradı ilçesinde doğal yaşam alanları ormanların bir bölümünün yanmasının ardından Ormana Mahallesi’ndeki ovaya inen yılkı atları için bölgeye suluklar da yerleştirildi Bölgede yapılan çalışmalar ile ovada özgürce gruplar halinde gezen yılkı atları, drone ile görüntülendi

ANTALYA (AA) AYŞE YILDIZ/TAYYİB HOŞBAŞ Antalya'nın İbradı ilçesi Ormana Mahallesi Eynif Ovası'nda özgürce dolaşan ve orman yangınları sonrası beslenme sıkıntısı yaşamamaları için tonlarca yem ile saman bırakılan yılkı atları, doğaseverlere unutulmaz görüntüler sunuyor.

İbradı'daki yangınlardan sonra ormanlık alanlardan ovaya inen ve sürü halinde yaşayan yılkı atları, bölgedeki vatandaşlar kadar turistlerin de ilgisini çekiyor.

Bölgede 1500 civarında olduğu belirtilen ve özgürce dolaşan yılkı atları, doğaseverler ile fotoğraf tutkunlarına güzel görüntüler sunuyor. Bölgeye gelenler, yılkı atlarının fotoğraflarını çekerek o anları ölümsüzleştiriyor.

Daha önce belgesellere de konu olan yılkı atlarının, doğal yaşam alanı ormanların bir bölümünün yanmasının ardından bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürlüğü şeflikleri, İbradı Kaymakamlığı ve belediye ekipleri bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, ovanın belirli bölümlerine 20 ton saman ve yem bırakma işlemine devam ediyor. Türkiye'nin farklı illerinden tırlarla yardım getiren gönüllüler de ovada yılkı atları için yol kenarlarına saman balyaları yerleştiriyor.

Anadolu Ajansı (AA) ekiplerinin drone ile çektiği görüntülerde de atların en az 20'şer gruplar halinde ovada gezmesi ve atlar için yapılan çalışmalar yer aldı.

Yanan alanlara suluklar da yerleştiriliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, AA muhabirine, yaban hayatının orman yangınlarından olumsuz etkilenmemesi için yoğun çalışma yürüttüklerini söyledi.

Eynif Ovası'ndaki yılkı atları için de doğaya yem ve saman bırakma işleminin süreceğini vurgulayan Temel, "Eynif Ovası yılkı atları bakımından önemli bir yer. Doğaya bıraktığımız yem ve samanın yanı sıra yılkı atları yeşil ot bulamayabilir diye 5 ton daha yem siparişi verdik. Doğadaki tavşan, domuz, yaban keçisi gibi tüm yaban hayvanlarının yiyebileceği ayrı ayrı yemler bırakıyoruz." dedi.

Temel, yem ve saman desteğinin yanı sıra yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için bölgeye suluklar yerleştirmeye başladıklarını anlatarak, "200 suluk siparişi daha verdik. Gelenleri de arazilere yerleştiriyoruz. Yaban hayatının yangın sonrası etkilenmemesi için yoğun mücadelemiz var." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER