© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’daki Kepez Kitap Fuarı büyük ilgi görüyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ”Kitap fuarı, okuma sevgisini bambaşka bir şekilde gönüllere nakşediyor”

ANTALYA (AA) Kepez Belediyesince bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kepez Kitap Fuarını kitapseverler büyük ilgiyle karşıladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle iki yıl ara verilen Kepez Kitap Fuarı, Mimar Sinan Kültür Merkezi’nde yeniden kapılarını açtı. Vatandaşlar ve öğrencilerden yoğun ilgi gören fuarda, 400’den fazla yayın evinin kitapları, kaynakları ve eserleri Antalyalılarla buluşuyor.

Bu yıl kitap okumaya dikkat çekebilmek için "Oku" temasıyla açılan fuarda, 200'den fazla yazar imza günleri ve söyleşiler düzenleyecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AA muhabirine, iki yıllık bir aradan sonra yine okurlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kepez Kitap Fuarı'nın 10 gün boyunca son derece özel, güzel ve nitelikli bir kültür sanat ortamı yaşatacağını belirten Tütüncü, şöyle konuştu:

"Kitap fuarı, okuma sevgisini bambaşka bir şekilde gönüllere nakşediyor. Yeni çıkmış kitapları bir arada görebildiğimiz son derece müstesna bir ortam sağlıyor. Elbette sanal ticaretle çok değişik kitaplara aynı anda ulaşmak mümkün ama buradaki kitaplara dokunmak, sayfalarını karıştırmak, içerisindeki mis gibi kokuyu içimize çekmek bambaşka bir hava veriyor okuyucuya. Kitapla arasında kurduğu ilişkiyi, o aşkı derinleştiren bir unsur oluyor."

Tütüncü, fuarda 400'den fazla yayınevinin yer aldığını ifade ederek, 200’den fazla yazarın da imza günü ve söyleşilere katılacağına söyledi.

Fuara ilginin çok yoğun olduğunu dile getiren Tütüncü, "Fuar süresince rutin işlerini bir kenara bırakarak, buraya daha çok vakit ayırıyorum. Vatandaşlarımızdan geri dönüşler alıyorum. Herkes büyük bir mutluluk içerisinde hayranlığını dile getirerek, teşekkürlerini sunuyorlar." dedi.

"Okumaya olan bu ilgi bizleri sevindiriyor"

Fuarda imza günü düzenleyen ve söyleşiye katılan yazar Feyzullah Arslan, kitap fuarlarının hem insanların bilgisinin çoğalması hem de doğru bir şekilde vakit geçirmesi için güzel bir ortam olduğunu söyledi.

Kepez Kitap Fuarı'na vatandaşların ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Arslan, "Okumaya olan bu ilgi bizleri sevindiriyor. Geleceğimizin daha aydınlık olacağına yönelik bizleri ümitlendiriyor. En iyi yatırım ilime ve bilime yapılan yatırımdır." dedi.

Kitap yazmasındaki amacının topluma faydalı olmak olduğunu dile getiren Arslan, herkesin okuma ve yazma şansını kullanması gerektiğini belirtti.

Yazar Zeki Kılınç ise geçmişi öğrenip geleceğimize yön verebilmemizin yolunun okumaktan geçtiğini belirtti.

Kovid19 nedeniyle 2 yıldır düzenlenemeyen Kepez Kitap Fuarını dört gözle beklediklerini ifade eden Kılınç, "Kepez Belediyesinin hazırladığı böyle güzel bir ortamda düzenlenen fuara çok sayıda kitabevinin katılması bizleri mutlu etti. Öğrencilerimiz de bu fuarı dört gözle bekliyordu." diye konuştu.

"Okuyucularımızı fuara bekliyoruz"

İş Bankası Kültür Yayınları standının sorumlusu Yağmur Ece Doğan, kitap fuarına 7'den 77'ye herkesin katıldığını belirtti.

Fuara gelen vatandaşlara, zevklerine ve okuma tarzlarına göre kitap almalarında yardımcı olduklarını dile getiren Doğan, "Yaklaşık 2 senedir, Antalya ve diğer illerimizde Kovid19 nedeniyle fuar yapamadık. Neredeyse tamamen okuyucularımızdan uzaklaştık. İnternet üzerinden satışlarımızı yaptık. Bir kitabı elinize alıp sayfalarını çevirdiğinizde, o kağıt kokusunu içimize çektiğimizde kitap okuduğumuz hissederiz. Bundan uzak kaldık. Şu anda da bunun özlemini gideriyoruz. Okuyucularımızı fuara bekliyoruz." dedi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER