Antalya’da yaşayan Ukraynalılar Rusya’nın saldırısını protesto etti
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya'da yaşayan Ukraynalılar, Rusya'nın ülkelerine saldırısını Rusya Federasyonu'nun Antalya Başkonsolosluğu önünde protesto etti.
Kılınçaslan Mahallesi'ndeki Rusya Federasyonu'nun Antalya Başkonsolosluğu önüne gelen bir grup Ukraynalı, üzerinde "Savaşa hayır" yazan pankart ile Ukrayna bayrakları taşıdı.
Güvenlik tedbirleri kapsamında başkonsolosluk binasının çevresi polis ekiplerince demir bariyerlerle kapatıldı.
Kayna Bekdaş, grup adına yaptığı açıklamada, Ukraynalı olduğunu için gurur duyduğunu ve bütün dünyanın Ukrayna için birleştiğini söyledi.
Ukrayna'nın kazanacağını, herkesin kendilerine yardımcı olduğunu belirten Bekdaş, "Sürekli ağlıyorum, bütün ailem Ukrayna'da. Bugün annemin doğum günü ve ben ona çiçek gönderemiyorum, çünkü bütün yollar kapalı. Annemi görmek için, memleketim, ülkem için her şey yaparım. Destek bekliyoruz. Biz kazanacağız ve inanıyorum." dedi.
Bekdaş, Ukrayna'daki halkın gıda, kıyafet ve hijyen malzemelerine ihtiyacı olduğunu, insanların kendilerine yardım etmesini istediklerini kaydetti.
Ukrayna Aileleri Derneği Başkanı Vita Mykhaylova ise ülkede insanların yardıma ihtiyaç duyduğunu ve onlar için yardım malzemeleri topladıklarının anlattı.
Türk halkının kendilerine çok destek verdiğini belirten Mykhaylova, "Beni bugün en az 15 Türk arkadaşım aradı. Ukrayna için savaşmak istediklerini söylüyorlar. Bize yardım etmek istiyorlar, kimse kaçmıyor ve savaşmak istiyor." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.