Antalya’da görme engelli 9 kişi deniz dibinde beyaz bastonla yürüyüş yaptı
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya'nın Alanya ilçesinde "deniz dibinde beyaz bastonla yürüme" etkinliği kapsamında görme engelliler dalış yaptı.
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesince, "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü" kapsamında, Dolphin Dalış Okulunun katkılarıyla, Alanya Kalesi çevresinde etkinlik gerçekleştirildi.
Dalış kıyafetlerini giyen 9 görme engelli, eğitmenler eşliğinde denize girdi.
Etkinlikte su üstünde afiş açan görme engelliler, daha sonra su altında beyaz bastonla yürüyüş gerçekleştirdi.
Derneğin Konya Şube Başkanı Veli Özağan, farklı bir etkinlik yapmak istediklerini söyledi.
Görme engelliler için hayata tutunma konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Özağan, "Deniz dibinde beyaz bastonlarımızla yürümeye çalıştık." dedi.
Özağan, azim sayesinde yapılamayacak bir şeyin olmadığını bugün bir kez daha gösterdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.
Dalış yapanlardan İbrahim Gülgen, su altında yürümeye çalışarak çok güzel bir sualtı şöleni yapmak istediklerini dile getirdi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.