© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’da düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı’nı 18 bin 700 kişi ziyaret etti

ANTALYA (AA) Antalya'nın Finike ilçesinde düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı, 4 günde 18 bin 700 kişiyi ağırladı.

Tarım ve Orman Bakanlığının desteği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Finike ve Kumluca yerel yönetimlerinin iş birliğiyle "Eski yerinde yeni yüzüyle" temasıyla gerçekleştirilen fuarda, tohum, fide, gübre ve seracılık alanında faaliyet gösteren 70'in üzerinde firma stant açtı.

7 yıl aradan sonra bu sene 25'incisi düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı'nda, zirai ilaçtan sulama sistemlerine, sera konstrüksiyonlarından fideye kadar pek çok sektörden katılımcı ürünlerini sergiledi.

Ziyaretçiler, tarımla ilgili yeni hizmet ve ürünleri gördü, katılımcı ve firmalarla gerçekleştirdikleri görüşmelerde soru sorup önerilerde bulundu. Yeni iş ve ticari birlikteliklerin kurulduğu fuarda, tarım teknolojileriyle ilgili yenilikler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuar kapsamında, "Batı Antalya'da Örtüaltı Yetiştiriciliği ve Turunçgil Üretiminde Yenilikçi Yaklaşımlar" başlıklı uluslararası panel düzenlendi.

Ziraat Bankası Antalya Bölge Müdürü Şefik Diler, "Tarımda Finansman ve Ziraat Bankası Kredi Uygulamaları" konulu konferans verdi.

"Tarımın Üretimi, İhracatı, Sorunları ve Çözüm Önerileri", "Tarımın Dünü Bugünü Yarını" konulu oturumlar yapıldı.

Fuarda, Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Antalya Tarım Konseyi tarafından, Antalya Ticaret Borsasının desteğiyle "Çiftçi Aileler Yarışıyor" bilgi yarışması düzenlendi.

Yarışmada birinci olan Ahmet ve Düriye Şimşek'i Finike Belediyesi 5 bin lira, Finike Ziraat Odası 1 gram altınla ödüllendirdi. İkinci olan Kumluca'dan Erdal ve İmran Süm çiftine 3 bin lira 1 gram altın, üçüncü olan Elmalı'dan Ramazan ve Ümmüssün Gerekten'e de 2 bin lira ve 1 gram altın verildi. Yarışmacıların tümüne özel bir firma tarafından sıvı gübre hediye edildi.

4 gün süren fuarı 18 bin 700 kişi ziyaret etti.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

TÜM HABERLER