Antalya’da deniz çöpleri bilimsel çalışma için toplandı
GÜNDEMTÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren: ”Bu çalışmayla çöplerin nasıl oluştuğunu, verdiği zararları, doğadaki kaybolma süresi gibi birçok veriye ulaşacağız”
ANTALYA (AA) Kumluca ilçesinde Avrupa Çevre Ajansının "Deniz Çöpleri İzleme Programı" kapsamında, sahil temizliği gerçekleştirildi.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ile Kumluca Belediyesi ile iş birliğinde vatandaşların yoğun kullandığı Obalar plajında sahil temizliği yapıldı.
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha temiz bir çevre için vatandaşların duyarlı olması gerektiğini, bu konuda insanlara büyük görevler düştüğünü söyledi.
Gelecek nesillere bırakılacak en güzel mirasın temiz bir çevre olduğuna işaret eden Köleoğlu, "Kumluca Belediyesi olarak biz de insanlarımızda denizlerimizdeki kirliliğin farkındalığını arttırma çalışmaları yapıyoruz. Geniş bir sahile sahip olan ilçemizdeki plajların temiz kalması için bu tür programları desteklemekteyiz." dedi.
TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren da sahilden toplanan çöplerin incelemeden sonra yapılacak bilimsel çalışmaya kaynak oluşturacağını söyledi.
Denizden çıkan ve sahilde bulunan çöpler üzerine çalışma yapıldığını anlatan Ergiydiren, "Kumluca sahilinde topladığımız çöpleri önce ayrıştırdık. Çöpleri tartarak kategorilere ayırdık. Bu çalışmayla çöplerin nasıl oluştuğunu, verdiği zararları, doğadaki kaybolma süresi gibi birçok veriye ulaşacağız. İnşallah çalışmamız, elde edeceğimiz veriler ışığında daha temiz ve yaşanılabilir bir çevrenin oluşumu hakkında bize ışık tutacak." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.