Antalya’da belediyelerde çalışan kadın personel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde idari izinli olacak
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ve Döşemealtı ilçe belediyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadın personele bir günlük izin verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediyedeki kadın çalışanlara çiçek vererek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Planlı, kurallı, kimlikli bir kent için gerçekleştirdikleri hizmetleri belediyenin kadın personelinin büyük katkısı ve gayretiyle hayata geçirdiklerini belirten Böcek, emekleri için kadın çalışanlara teşekkür etti.
Kadınlara her alanda pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Böcek, Büyükşehir Belediyesindeki kadın çalışanların 8 Mart'ta idari izinli sayılacağını ifade etti.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kadınlara yönelik sağlık, eğitim, kültür ve sanat alanında birçok hizmet yaptıklarını, kooperatifçilik modeliyle kadın emeğine destek çıktıklarını bildirdi.
Belediyenin kadın çalışanlarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla pozitif ayrımcılık yaptıklarını aktaran Tütüncü, 8 Mart'ı önemsediklerini ve kadın personele idari izin verdiklerini kaydetti.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, belediyedeki çalışan yönetici, memur, işçi ve şirket personeli 140 kadının 8 Mart Salı günü idari izinli sayılacağını ifade etti.
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, belediyelerindeki tüm kadın personele idari izin verdiklerini bildirdi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kadın emeğinin önemine işaret ederek, belediyelerindeki kadın personele 8 Mart'ta izin verdiklerini ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.