© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’da ”Uzlaştırma Farkındalık Artırma Semineri” düzenlendi

ANTALYA (AA) Antalya'da, Adalet Bakanlığı ile Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyinin yürüttüğü, "Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında "Uzlaştırma Farkındalık Artırma Semineri" düzenlendi.

Kentteki bir otelde başlayan ve iki gün sürecek seminerde, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ve Avrupa Konseyi temsilcileri ile ulusal ve uluslararası akademisyenler tarafından mukayeseli hukukta uzlaştırma kurumu, uzlaştırmada iletişim, uzlaştırma kurumunda disiplin hukuku gibi birçok konuda tartışmalar gerçekleştirilecek.

İlk gün, kıdemli proje yetkilisi Dr. Bilge Filiz, projenin faaliyetleri ve ulaşılan hedefler, Avrupa Konseyi Uzmanı Avukat Mjriana Visentin "mukayeseli hukukta uzlaştırma kurumu", Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Eroğlu "uzlaştırmada iletişim", İstanbul Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Serdar Talaş "uzlaştırmada tebligat" ve TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olgun Değirmenci de "uzlaştırmada edim" konulu sunum yaptı.

Seminerde, projenin amacının, vatandaşlar, işletmeler, tüzel kişiler ile diğer kurum ve kuruluşlar için daha hızlı bir uyuşmazlık çözümü sağlayarak adalet sisteminin etkililiğinin iyileştirilmesi olduğu kaydedildi.

Seminere, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Türkiye'nin birçok yerinde görev alan cumhuriyet savcıları, hakimler, avukatlar, uzlaştırmacılar, uzlaştırma büro personelleri ve kolluk personelleri katıldı.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER