Antalya’da Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker etkinliklerle anıldı
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya'nın Kaş ilçesinde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının anısına anma etkinlikleri gerçekleştirildi.
Birinci Dünya Savaşı sırasında Kaş ilçesinde düşman savaş gemilerini batırarak büyük bir kahramanlık gösteren Aker ve silah arkadaşları için Bayındır mevkisinde oluşturulan "Mustafa Ertuğrul Aker Hatıra Ormanı"nın bulunduğu parkta anma töreni düzenlendi.
Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, Aker ve silah arkadaşlarının kahramanlıklarını anmak, yüceltmek ve gençlerle gelecek nesillere taşımak gerektiğini söyledi.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise Belediye Meclisi'nde aldıkları kararla 9 Ocak'ı "Mustafa Ertuğrul Aker ve Silah Arkadaşlarını Anma Günü" olarak belirlediklerini kaydetti.
Ulutaş, her yıl anma etkinliklerini sürdüreceklerini dile getirdi.
Halkın tarihini sahiplenmesi ve şükran duygularını ifade etmek amacıyla "Kaş'ın Kahramanları Anıtı"nı yapmayı kararlaştırdıklarını vurgulayan Ulutaş, anıtın yakında hazır olacağını bildirdi.
Konuşmaların ardından 60 komando marşlar eşliğinde tören alanından Bayındır Mahallesi'ne saygı yürüyüşü yaptı.
Etkinlikler kapsamında protokol üyeleri, Orman Genel Müdürlüğünün ekoturizme kazandırdığı Topçu Yolu'nun açılışını gerçekleştirdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğünden getirilen 60 keklik doğaya salındı.
Etkinlik, Kaş Limanı'nda şehitler ve kahramanlar adına denize çelek bırakılmasıyla sona erdi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.