”Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik” projesiyle okullara malzeme desteği
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya Valiliği himayesinde gerçekleştirilen "Antalya'da Sağlık İçin Spora Teşvik" (ASİST) projesinde 19 ilçeden 126 okula spor malzemeleri dağıtımı yapıldı.
Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Emre Çalışkan, projeye destek veren kurum temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Vali Yazıcı, buradaki konuşmasında, ASİST projesi kapsamında öğrencilere çeşitli branşlarda spor malzemeleri dağıtılacağını söyledi.
Sporun erken yaşlarda yapılmasının çok önemli olduğunu belirten Yazıcı, "Bunun için spor malzemelerine ulaşmada sorun yaşayan okulların bu sorununu çözmek için ASİST projesini hayata geçirdik. Yaşamın olmazsa olmaz olan sporun bu yaşlarda hayatımıza katalım. Güzel çocuklarımızı sporla buluşturmak istedik ve ASİST projesi ile bunu gerçekleştireceğiz." dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan, 20212022 eğitim öğretim döneminde "sağlık için spor" sloganıyla 126 okulda 350 antrenörle öğrencilerin sosyal gelişimlerine destek olmak, sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlamak için 30 bin öğrencinin faydalanması için spor malzemeleri ihtiyaçlarının giderileceğini ifade etti.
ASİST projesiyle spor tesislerine uzak olan, erişim güçlüğü çeken çocukların spora erişimini sağlamak istediklerini belirten Gürhan, "Önümüzdeki günlerde spor liselerimizin spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamakla ilgili bir proje hazırlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına sayılı günler kala bugünlerde sporla, eğitimle katılması için destek verenlere teşekkür ederiz." diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, Valiliğin himayelerinde "Ahenk" ve "ASİST" gibi iki önemli proje yürüttüklerini kaydetti.
Öğrencilerin spor kültürünün yaygınlaştırılarak toplumsal gelişime katkı sağlanması, öğrencilerin zararlı alışkanlık ve arkadaşlıklardan korunmalarına destek olunması için ASİST projesiyle hayata geçirdiklerini belirten Çalışkan, "Kişisel gelişim ve sosyal beceri düzeylerinin geliştirilmesi amacıyla erken yaşlarda okullarda kurulacak spor alan ve tesislerinde spor etkinliklerine sürdürülebilir katılım sağlanması için 19 ilçenin 126 okulunda spor faaliyetlerine başladık." dedi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.