© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’da Beslenme Enstitüsü açıldı

ANTALYA (AA) Gıda Tarım İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GİFT) tarafından Antalya'da akademi ile gıda sektörünü buluşturmak amacıyla Beslenme Enstitüsü açıldı.

Beslenme Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Samet Serttaş, açılışta yaptığı konuşmada, doğru beslenme alışkanlıklarının toplumun geneline yayılmasını sağlamak, beslenme ve güvenli gıda konularında tüketiciyi doğru bilgilendirmek, gıda ve besin kayıplarının önüne geçmek amacıyla enstitüsünün hayata geçirildiğini söyledi.

Kanıta dayalı güncel beslenme verilerini toplumun anlayacağı bir dille paylaşacaklarını anlatan Serttaş, şunları kaydetti:

"Beslenme alanında yapacağımız çalışmalar ve farkındalık artırıcı açıklamalarla, akademi ve sektör temsilcilerini bir araya getiren bir çatı görevi görmeyi umuyoruz. Beslenme Enstitüsü'nde daha besleyici ve sürdürülebilir gıdaların üretimini destekliyoruz. Sürdürülebilir ürünler geliştiren girişimciler ve firmalar ile iş birliği yaparak farkındalık oluşturacağız ve üreticileri bu konuda cesaretlendireceğiz."

Serttaş, sürdürülebilir besin kaynaklarının mutfaklarda kullanımını teşvik edeceklerini ve böylece gıda ile besin kayıplarının önüne geçme çalışmalarına katkı sağlayacaklarını belirtti.

Açılışta beslenme modeli ve obezite hakkında sunum yapıldı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER