Antalya’da ”15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla gaziler o geceyi anlattı
GÜNDEMGazilerden Safiye Bayat: ”Ellerindeki kurşunları bitene kadar sıktılar. Çok acı ama kurşunlar bitene kadar milletimiz bitti mi, bitmedi, bitmeyecek. O gün birdik” Mahmut Talha Uçar: ”15 Temmuz’un bir daha yaşanmaması için ibret almamız, bunları gençlere aktarmamız gerekiyor”
ANTALYA (AA) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında gazi olan Safiye Bayat, Mahmut Talha Uçar ve Danyal Şimşek, o gece yaşadıklarını anlattı.
İstanbul'da 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı durmak için sokağa çıkan ve açılan ateş sonucu gazi olan Safiye Bayat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen anma törenlerine katıldı.
Bayat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatan müdafaasında sergiledikleri duruşun Türkiye'yi sardığını ifade etti.
Ne pahasına olursa olsun inandıkları yoldan dönmediklerini belirten Bayat, "Bu bir katliamdı. Ellerindeki kurşunları bitene kadar sıktılar. Çok acı ama kurşunlar bitene kadar milletimiz bitti mi, bitmedi, bitmeyecek. O gün birdik. Biz iyiliği yayacağız, değerlerimize, vatanımıza sahip çıkacağız, milletimizi çok seveceğiz." diye konuştu.
Karakterli duruşun diğer adının "geleceğe bir nefes" olduğunu vurgulayan Bayat, o gece nefeslerinden vazgeçmeyi göze aldıklarını vurguladı.
Gelecek neslin karanlık bir sabaha uyanmaması için hainlerin karşısında dimdik durduklarının altını çizen Bayat, "Katliamın sonunda teslim oldular ama biz, kan kaybıyla ölümlerle yaralılarla mücadele etmeye devam ettik. Ne için? Kardeşlerimiz, geleceğimiz için." ifadesini kullandı.
"O gün millet bu haksızlığa karşı durdu"
Gazilerden Mahmut Talha Uçar da köprüde üzerlerine kurşunlar sıkıldığını, tanklar sürüldüğünü, bu sırada sağ elinden yaralandığını anlattı.
15 Temmuz'un birçok şeyi öğrettiğine değinen Uçar, "En önemlisi inanmış bir liderin, ülkesinin fertlerini nasıl harekete geçirdiğini gördük. O gün, bir millet bu haksızlığa karşı durdu. 15 Temmuz'un bir daha yaşanmaması için ibret almamız, bunları gençlere aktarmamız gerekiyor." dedi.
Danyal Şimşek ise 15 Temmuz'da karanlık gecenin aydınlığa dönüştüğünü, tankların havalimanına gitmelerini engellemek için ülkenin ve milletin tek yumruk olduğunu kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.