Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Antalya'da Aydın Kanza Parkı'nda toplanan sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, slogan atarak Güllük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.
Çeşitli pankartlar taşıyan katılımcılar, davul ve zurna eşliğinde halay çekti.
HAKİŞ Konfederasyonu'na bağlı Hizmetİş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil ve sendika üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Kandil, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin emekçileri, kadınları, erkekleri, gençleri, işsizleri, yoksulları, meslek sahipleri olarak tüm dünya emekçileriyle 1 Mayıs'ta yine birlikte olduklarını ifade etti.
HAKİŞ olarak 1 Mayıs ruhunu en güçlü şekilde yansıtmak için ekranlarda, dijital platformlarda ve her ilde olduklarını aktaran Kandil, "Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi istiyoruz." dedi.
Muğla
Muğla'da Mehmet Ali Eren Parkı'nda toplanarak yürüyüşe geçen katılımcılar, slogan atarak Hasan Ali Yücel ve Emek caddelerinden Emir Beyazıt Mahallesi'ndeki etkinlik alanına ulaştı.
Sendika temsilcileri, işçilere daha fazla ücret verilmesini, çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti. Konuşmaların ardından katılımcılar, müzik eşliğinde halay çekti.
Kutlamalara Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile sendika başkanları, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Isparta
Isparta Kaymak Kapı Meydanı'nda buluşan katılımcılar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Etkinlik, açıklamanın ardından sona erdi.
Burdur
Burdur’da bazı sendika üyeleri, Köprübaşı mevkisinde bir araya geldi. Grup, Gazi ve Atatürk caddelerinden geçerek Demokrasi ve Özgürlük Meydanı'na ulaştı.
Basın açıklamalarının ardından, katılımcılar halay geçerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.