Antalya Kütüphanesi’nin temeli atıldı
GÜNDEMKepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü: ”Modern mimariyle güzel bir esere dönüştüreceğimiz kütüphanemiz, 1 milyon kitap kapasitesiyle aynı anda 2 bin kişinin ders çalışabileceği ortama sahip olacak”
ANTALYA (AA) Antalya'da Kepez Belediyesince projelendirilen ve aynı anda 2 bin kişinin kullanımına imkan veren kütüphane için temel atma töreni düzenlendi.
Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gülveren Mahallesi'nde inşasına başlanan kütüphanenin 8 bin metrekare alana projelendirildiğini söyledi.
"Antalya Kütüphanesi" adıyla hizmete açılması planlanan kütüphanenin Antalya'daki 16 kütüphanenin amiral gemisi olacağını belirten Tütüncü, "Modern mimariyle güzel bir esere dönüştüreceğimiz kütüphanemiz, 1 milyon kitap kapasitesiyle aynı anda 2 bin kişinin ders çalışabileceği ortama sahip olacak. Aynı zamanda içinde kültürel etkinlikler, fuarlar organize edilecek, sergiler açılacak. Bölgenin sosyal yaşamını hareketlendirecek kütüphanemiz birçok etkinliğin yapılabileceği merkez olacak." ifadelerini kullandı.
Kütüphaneyi, 3 dönemdir yürüttüğü belediye başkanlığı sürecindeki en önemli eser olarak gördüğünü dile getiren Tütüncü, açılışı da Cumhuriyetin 100. yılı olan 29 Ekim 2023'te yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de törendeki konuşmasında, Hakan Tütüncü'nün hizmetlerini gönülden yapan bir belediye başkanı olduğunu dile getirdi.
Yaptığı hizmetler için Tütüncü'ye teşekkür eden Köse, "Bugün bu memleket için ortaya konulan eserler geleceğimiz için, yarınlarımız içindir. Bizler seçimler için değil, gelecek nesiller için hizmet yapıyoruz." dedi.
Konuşmaların ardından kütüphanenin temeli atıldı.
Törene, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.