Antalya Kızlar Sivrisi her yaş grubunun rotası oldu
GÜNDEMElmalı’daki farklı zorluk derecelerine sahip 3 bin 70 metre yüksekliğindeki Kızlar Sivrisi Dağı’na tırmanan dağcılar aynı gün farklı mevsimler yaşıyor Tırmanışa Manisa’dan katılan 69 yaşındaki Fuat Ceylan: ”Doğada olmak sağlıktır, iyiliktir. Doğa sporuyla sağlıklı kalmayı başarıyorum”
ANTALYA (AA) AYŞE YILDIZ Elmalı ilçesinde bünyesinde barındırdığı farklı zorluk derecelerine sahip 3 bin 70 metre yüksekliğindeki Kızlar Sivrisi Dağı doğaseverlerin yeni rotası oldu.
Özellikle salgın sürecinin ardından doğaya ve sağlıklı yaşama yönelen insanlar, dağcılık faaliyetlerine de rağbet gösteriyor.
Denizi, kumu, güneşiyle turistleri ağırlayan Antalya, rakımı yüksek dağlarıyla da profesyonel ve amatör sporculara ev sahipliği yapıyor.
Doğada kurdukları çadırlarda kalan dağcılar, belirlenen rotalarda rehberler eşliğinde tırmanışlar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) tarafından, özel izin alınarak Çamkuyular Sedir Orman Araştırma alanında "27. Ulusal Yaz Dağcılık Şenliği" düzenlendi.
Türkiye'nin farklı illerinden katılan yaklaşık 70 kişi, asırlık sedir ağaçlarının altında çadır kurarak, bölgenin tarihini ve bitki örtüsünü yakından tanıma, gece yıldızları seyretme imkanı buldu.
Saat 04.00'te yola koyulan dağcılar, yaz mevsimi olmasına rağmen sıcaklığın 5 dereceye kadar düştüğü bölgede, özel ekipmanlarıyla tırmanışa geçti.
Sarp ve kayalık bir bölge olmasına rağmen verdikleri kısa molaların ardından tek sıra halinde yürüyüşlerini sürdüren dağcılar, bir günde dört mevsimi yaşayarak 6 saat süren yürüyüşün ardından 3 bin 70 metre yüksekliğindeki Kızlar Sivrisi Dağı'nın zirvesine ulaştı.
"Kızlar Sivrisi, İtalya'nın Sicilya bölgesinden bu tarafa en yüksek noktadır"
Emekli öğretmen 69 yaşındaki Fuat Ceylan, AA muhabirine, 10 yıldır dağcılık faaliyetlerine katıldığını, Kızlar Sivrisi'ne tırmanmak için etkinlikleri takip ettiğini söyledi.
Sonunda hayalini gerçekleştirdiğini anlatan Ceylan, "Arkadaşlarımın teşviki ve kulübün desteğiyle zirveye çıktım. Doğada olmak sağlıktır, iyiliktir. Doğa sporuyla sağlıklı kalmayı başarıyorum." diye konuştu.
Antalya'dan katılan 34 yaşındaki Serap Özer ise sabah erkenden yola çıkarak zirveye ulaşmaya çalıştıklarını, zorlu şartlarda tırmanış yaptıklarını vurguladı.
Tırmanmaya kentin en zor rotasından başladığını dile getiren Özer, "Şartlar zorlu olsa da ortam çok güzel. Kalabalık bir ekip var." dedi.
TODOSK'un ikinci başkanı Teoman Mete, dağcılık faaliyetlerine ilginin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, farklı illerden her yaş grubundan dağcıların katıldığını kaydetti.
Katılımcıların bölgeyi yakından tanıma fırsatı bulduğunu anlatan Mete, "Kızlar Sivrisi Dağı, Batı Akdeniz'de İtalya'nın Sicilya bölgesinden bu tarafa en yüksek noktasıdır. Yürüyüş olarak genellikle dağa çıkışlarda irtifayı kullanıyoruz. Parkur 10 kilometrenin üzerinde." ifadesini kullandı.
"Doğada sadece ayak izimizi bırakalım"
Katılımcılara rehberlik yapan İpek Tunç da 10 yıldır günübirlik yürüyüşlere, kamp ve etkinliklere katıldığını bildirerek, dağcılık faaliyetini profesyonel olarak yaptığını söyledi.
Şehir merkezi ile dağlarında çok farklı sıcaklık olduğunu belirten Tunç, "Doğada sadece ayak izimizi bırakalım." dedi.
Mali müşavir Uğur Bolat ise doğada olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.