© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden çiftçilere dijital sensör desteği

ANTALYA (AA) Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere soğuk havalarda seraların sıcaklık ve nemini evlerinden akıllı cep telefonlarıyla takip etmelerini sağlayacak dijital sensör hibe etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi'nin "Dijital Tarım Projesi" kapsamında seralara ve meyve bahçelerine kurulan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz İzleme Sistemi ile üreticiler seralarının sıcaklık ve nem derecelerini cep telefonlarından takip edilebiliyor.

Geçen yıl Elmalı ve Kumluca ilçelerinde dağıtımı yapılan dijital sensörlerden büyük verim alınması üzerine çiftçilere dijital sensör hibe edilerek üreticiler destekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşan kış aylarıyla birlikte üreticilerin seralarındaki sıcaklığı anlık takip edebilmesi amacıyla Kumluca Mavikent Yenicepınar Kooperatifi üyelerine dijital sensör hibe etti.

Ekipler, dijital sensörleri çiftçilerin seralarına montajını yaparak, nasıl kullanacaklarını anlattı.

Dijital sensör ile çiftçiler seraların sıcaklık ve nem oranlarını cep telefonlarına yüklenen uygulama ile anında görebiliyor. Böylelikle kış aylarında zirai don olaylarının önüne geçilerek, girdi maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığında görevli ziraat mühendisi Nermin Ata Aksu, tarımsal üretimi geliştirmek, çiftçileri yeni teknoloji ile buluşturmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Akıllı tarım uygulamaları ile üreticilerin girdi maliyetlerini düşürerek, tarımda verimliliği artırmanın hedeflendiğini aktaran Aksu, "Geçen yıl Kumluca'da dijital tarım projemizi uyguladık ve takibini gerçekleştirdik. Çiftçilerimizden olumlu sonuçlar aldık. Çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımızı Kumcula ilçemizde devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Mavikent Yenicepınar Kooperatifi Başkanı Duran Acarbulut ise üreticilerin serasına gitmeden sıcaklıkları takip edebileceğini, bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür ettiğini kaydetti.

Kumluca'da çiftçilik yapan Celal Arıkan da çiftçiler için verilen cihazların çok güzel olduğunu belirterek, "Geceleri uykumuzdan kalkarak seraya gidip gelmekten yoruluyorduk. Soğuk olacağını tahmin ettiğimiz günlerde sabahlara kadar bekliyorduk. Şu an gelişen teknoloji bizler için velinimet. Evimizden seramızın sıcaklığını takip edebileceğiz." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER