© Haber Hanesi 2014 - 2025

Anadolu Isuzu’dan Hırvatistan’a 12 Kendo/Interliner otobüs ihracatı

Yaklaşık 20 yıldır Hırvatistan’da aktif faaliyetlerini sürdüren Anadolu Isuzu’nun bugüne kadar bu ülkeye ihraç ettiği araç sayısı 250’ye ulaştı

İSTANBUL (AA) Anadolu Isuzu, Doğu Avrupa'nın önemli pazarlarından Hırvatistan'a 12 adet Kendo/Interliner otobüsün teslimatını gerçekleştirdi.

Anadolu Isuzu açıklamasına göre, 2021 yılında rekor ihracat rakamlarına imza atan şirket, yeni yıldaki hedefleri doğrultusunda yurt dışında yeni pazarlara açılırken mevcut pazarlardaki varlığını da güçlendirmeye devam ediyor. Anadolu Isuzu, son olarak Doğu Avrupa bölgesinin önde gelen pazarlarından olan Hırvatistan’a 12 adet Kendo/Interliner otobüsün teslimatını gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 yıldır Hırvatistan’da aktif faaliyetlerini sürdüren Anadolu Isuzu’nun bugüne kadar bu ülkeye ihraç ettiği araç sayısı 250’ye ulaştı.

Anadolu Isuzu'nun teslimatını gerçekleştirdiği otobüsler özellikle turizm taşımacılığı alanında güçlü bir pazar konumunda olan Hırvatistan’ın farklı şehirlerinde toplu taşıma ve şehir içi ulaşım alanında kullanılacak.

"İhracat rakamlarını daha da yükseltmeye devam edeceğiz"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Anadolu Isuzu Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü Hakan Kefoğlu, "Anadolu Isuzu olarak 2022 yılına ilişkin şirket hedeflerimiz doğrultusunda yurt dışında yeni pazarlara açılırken mevcut pazarlardaki varlığımızı da güçlendirmeye devam ediyoruz. Şekerpınar’daki tesislerimizde, modern kentlerin en güncel talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirip ürettiğimiz Kendo/Interliner modelimiz özellikle Avrupa pazarlarında büyük bir ilgi görüyor. Üstün özellikleri ve özgün, yenilikçi aerodinamik tasarımıyla bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında birçok prestijli ödüle layık görülen Kendo/Interliner ürün ailemizin ihracat rakamlarını daha da yükseltmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kendo/Interliner, modern ulaşım ihtiyaçlarına çözüm getiriyor

Açıklamaya göre, Anadolu Isuzu’nun Hırvatistan’a teslimatını gerçekleştirdiği Kendo/Interliner 12.3 modeli yüksek motor gücü, tam otomatik şanzımanı ile yolcusuna ve sürücüsüne ulaşımda konfor sunuyor. Geniş bagaj kapasitesi ile öne çıkan Kendo/Interliner, 12.3 metre uzunluğu, yüksek manevra kabiliyeti, 59 yolcu koltuğu kapasitesi ve ayakta yolcu taşıma özelliği ile işletmecisine yüksek katkı sağlıyor.

Anadolu Isuzu’nun ARGE merkezinde geliştirilen ve akıllı güvenlik sistemlerine sahip olan Kendo/Interliner, sürücü ve sürüş puanlama sistemi gibi gelişmiş özellikleri, farklı sürüş modları ve düşük yakıt tüketimi ile segmentinde öne çıkıyor. Yenilikçi aerodinamik tasarımı ile beğeni toplayan Kendo/Interliner 12.3, özgün tasarımıyla da yurt içinde ve dışında önemli ödüller aldı.

Tasarım özellikleriyle segmentinde öne çıkan Kendo / Interliner 12.3 modeli, 2021 yılında Design Türkiye Endüstriyel Tasarım Ödülleri yarışmasında Ulaşım Araçları kategorisinde İyi Tasarım Ödülünü ödülünü kazandı. Kendo / Interliner 12.3 ayrıca 2020 yılında İtalya merkezli tasarım yarışması A’ Design Award yarışmasında ‘Gold A’ Design ödülüne, Avrupa’da yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen tasarım yarışması BIG SEE Awards 2021’de Ürün Tasarımı kategorisinde ödüle layık görüldü.


İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER