Almanya’ya ”karantinasız” uçuş Türkiye’deki rezervasyonları artırdı
GÜNDEMSunExpress Üst Yöneticisi Max Kownatzki: ”Rezervasyonlarımız gayet iyi gitmeye başladı. Haftada 150 binden fazla rezervasyon almaya başladık”
ANTALYA (AA) AYŞE YILDIZ SunExpress Üst Yöneticisi Max Kownatzki, Almanya'nın Türkiye'yi "çok yüksek riskli" ülke statüsünden çıkarıp "riskli ülkeler" listesine dahil etmesinin rezervasyonlara olumlu yansıdığını söyledi.
Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in Üst Yöneticisi Kownatzki, AA muhabirine, Almanya'nın kararı sonrası seyahat kısıtlamalarında ciddi anlamda rahatlama sağlandığını belirtti.
Düzenlemeye göre, seyahat tarihinden 14 gün önce her iki doz aşı yaptırıldığı, son 6 ayda Kovid19 hastalığı atlatıldığı ya da test sonuçları negatif olduğu sürece Almanya'ya girişlerde artık karantinaya maruz kalınmayacağını ifade eden Kownatzki, aşı uygulamasında kaydedilen iyileşmelerin umut verici olduğunu dile getirdi.
Kararın özgürce seyahatin önünü açtığını söyleyen Kownatzki, Türkiye'nin aldığı sıkı önlemler, kısıtlamalar, HES kodu uygulaması ve güvenli turizm sertifikasının seyahat etmeyi kolaylaştırdığını bildirdi.
"Türk turizmi salgından daha güçlü çıkacak"
Kısıtlamalardan sıkılan insanların artık seyahat etmek, deniz, kum, güneş ya da doğa tatili yapmak istediğini dile getiren Kownatzki, "Bu tabloda Türk hükümetinin aldığı çok doğru ve cesur kararlarla ve her iki tarafta da seyahat kısıtlamalarının gevşetmesiyle seyahat etmeninin önündeki engellerin aşılabileceğine inanıyoruz. Şu anda aldığımız rezervasyonlarımız da bunu kanıtlıyor." dedi.
Almanya'nın, Türkiye'den ülkeye dönüşlerde karantina uygulanmayacağı kararını almasıyla bu yaz güçlü bir sezon yaşanacağına işaret eden Kownatzki, şunları kaydetti:
"Rezervasyonlarımız gayet iyi gitmeye başladı. Haftada 150 binden fazla rezervasyon almaya başladık. Gelirlerimiz pozitife dönmeye başladı. 2019 ile kıyaslarsak bu dönem rezervasyonlarda yaşanan artış, salgın öncesi 2019'un aynı dönemini de geride bıraktı. İç hatlarda yüzde 30'luk bir artış, dış hatlarda ise 2019'un aynı dönemine kıyasla haftadan haftaya rezervasyonlarda yüzde 150'lik bir artış gerçekleşti. Rezervasyonlarımızda olması gereken artış hacmini tekrar yakalamaya başladık. Birkaç ay önce rezervasyonlarımızın yüzde 75'i, uçuştan önceki 7 ile 14 gün arasında gerçekleşiyordu. Yani son dakika rezervasyonları daha ağırlıktaydı. Bu rakam şu anda yüzde 58'e düştü. Yani insanlar artık ileriye bakabiliyor ve uzun dönemli rezervasyon yapabiliyor."
"Turistler daha fazla harcama yapabilir"
Yaz sezonunda güvenli bir destinasyon olan Türkiye'ye büyük ilgi beklediklerine dikkati çeken Kownatzki, "Doğası, yiyecekleri muhteşem. Türkiye'nin turistik anlamda sunduğu çok fazla şey var. Avrupa'da insanlar kısıtlamalarda evde oturmak zorunda kaldılar, bu da para biriktirmelerini sağladı. Seyahat kısıtlamalarının yavaş yavaş kaldırılmasıyla her krizden güçlenerek çıkan Türkiye'nin bu krizden de güçlenerek çıkacağını gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Uçaklarda alınan tedbirler
Uçuşlarda hijyen çerçevesinde alınabilecek tüm tedbirleri aldıklarına, çalışanlarının yüzde 70'inin aşı olduğuna değinen Kownatzki, ameliyathanelerde kullanılan ve ortamı her 3 dakikada bir temizleyen HEPA filtrelerini uçaklarda da kullandıklarını söyledi.
Aldıkları tedbirler sayesinde İzmir'de Turuncu Çember sertifikasıyla ödüllendirildiklerini dile getiren Kownatzki, "Yolcularımızın kendilerini daha rahat hissetmeleri için bazı ürünleri de hayata geçirdik. Mesela yanındaki koltuğun boş kalmasını isteyen yolcularımız, o koltuğu makul bir fiyata satın alabiliyor. Korona garantisi adı altında bir sigorta uygulamamız var. Eğer yolcumuz ya da birinci dereceden akrabası Kovid19'a yakalanırsa uçuş tarihini değiştirebiliyor veya biletini iptal edebiliyor." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.