Alanya’da lodosu fırsat bilen sporcular denizde sörf yaptı
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya'nın Alanya ilçesinde bir grup sporcu, etkili olan lodos dolayısıyla yükselen dalgalarda sörf yapmanın keyfini yaşadı.
Hava ve deniz suyu sıcaklığının 21 derece ölçüldüğü, dalga boyunun ise 3 metreyi bulduğu ilçede, bir grup sörfçü Oba Plajı'nda sörf tahtalarıyla kendilerini dalgalara bıraktı.
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) Dalga Sörfü Asbaşkanı Hürol Şengül, sörf yapmak için Miami'den geldiğini söyledi.
Türkiye'ye sörf yapmak için sık sık geldiğini anlatan Şengül, "Alanya dalga sörfü bakımından çok uygun. Buradaki arkadaşlar çok deneyimli. Dalga sörfü olimpik bir spor oldu. Ülkemizde çok büyük bir potansiyel var. Özellikle Karadeniz, İstanbul, Alanya ve Antalya'da yılın neredeyse 78 ayı dalga oluyor." diye konuştu.
Şengül, sörf sporunun hem turizm hem de gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalarak hareketli bir yaşama yönelmeleri açısından önemli olduğunu vurguladı.
Sörf yapanlardan Mehmet Özgen de etkili olan lodosun kendileri için bir fırsat olduğunu söyledi.
"Alanya Sörf Team" grubu olarak denizde güzel bir gün geçirdiklerini belirten Özgen, "Dalgalar 3 gündür devam ediyor ama bugün en güzeliydi. Yurt içinden oldukça kalabalık bir sörfçü arkadaş grubumuz geldi. Sörf turizmi için Alanya'ya gelen bir çok yabancı turist de var." dedi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.