© Haber Hanesi 2014 - 2025

Alanya’da apart otellerin bu sezonu dolu geçirmesi bekleniyor

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili: ”Pandemiye kadar olan süreçte apartlara olan talep hep azaldı. Pandemiyle bireysel ve izole tatil ön plana çıktı. Şimdi ise ibre tersine döndü. Mevcut apart otellerin daha iyi hizmet vermesi ilginin artmasını sağladı. Öyle görünüyor ki apartlar sezonu daha dolu geçirecek”

ANTALYA (AA) MUSTAFA KURT Antalya'nın Alanya ilçesinde apart otellerin bu sezonu dolu geçirmesi bekleniyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, AA muhabirine, Alanya'nın yabancılar tarafından her daim talep gören bir bölge olduğunu söyledi.

Alanya'nın yıllardır turizme hizmet eden bölge olduğunu kaydeden Sili, İskandinav ve Doğu Avrupa ülkelerinden tatilcilerin bir dönem apart otellere ilgisinin fazla olduğunu belirtti.

Otel sayısının artması, her şey dahil sisteminin devreye girmesiyle apart otele ilginin azaldığını ifade eden Sili, şöyle konuştu:

"Daha önce apartmandan apart otele dönüşüm varken sonra tersi oldu. Pandemiye kadar olan süreçte apartlara olan talep hep azaldı. Pandemiyle bireysel ve izole tatil ön plana çıktı. Şimdi ise ibre tersine döndü. Mevcut apart otellerin daha iyi hizmet vermesi ilginin artmasını sağladı. Öyle görünüyor ki apartlar sezonu daha dolu geçirecek."

Tatil evlerinde, otel ve apart otellerdeki hizmetin mevcut olmadığını dile getiren Sili, ileriki dönemlerde apartlara olan ilginin çevrim içi pazarlama metodundaki çalışmalarla daha da artacağını ve bunun da apart otel fiyatlarını daha iyi noktalara getireceğini söyledi.

Ukrayna ve Rusya'dan ciddi talep aldıklarını hatırlatan Sili, "Bu hem konut kira fiyatlarının artışında hem de apart otellere olan talebin artmasında etken oldu." ifadelerini kullandı.

"Apart oteller tatilciler için tekrar ön plana çıktı"

Emlak danışmanı Ali Özsoy ise salgın sürecinde talep gören tatil evlerinde dolulukların ilçede hala üst seviyede olduğunu söyledi.

Özsoy, turistlerin ilçeye yoğun ilgisi ve tatil evlerine göre "uygun fiyatı" dolayısıyla apart otellerin tatilciler için tekrar ön plana çıktığını belirtti.

Ali Özsoy, apart otellerin önceleri İskandinavların, şimdilerde ise öğrenciler ve yerli tatilciler ile ev bulamayan Rus ve Ukrayna vatandaşlarının tercihi olduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER