© Haber Hanesi 2014 - 2025

Akseki’de vatandaşlar leğenlerle kayarak kar keyfi yaptı

ANTALYA (AA) Antalya'da kar keyfi yaşamak isteyenler, kar yağışının etkili olduğu Akseki ilçesinde kar topu oynadı, leğenlerle kayak yaptı.

Antalya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı bir yandan yaşamı olumsuz etkilerken bazı vatandaşlarda bu durumu eğlenceye çevirdi.

Çocukların eğlencesine sahne olan beyaz örtüyü fırsat bilen vatandaşların kar topu oynaması, leğenlerle ve plastik poşetlerle kayak keyfi yapması ilginç anlar yaşattı.

Kar yağışının etkisini arttırdığı Alacabel mevkisinde ve Cevizli Mahallesi yakınında yoğunluk oluştu.

Antalya'nın çeşitli ilçelerinden gelenler ile Konya istikametinde ilerleyen araçlarından inenler kar yağışının tadını çıkardı, kartpostallık manzarayı ise cep telefonları ile kaydetti.

Manavgat’tan gelen Celal Kirazlı, kar yağışının başlamasıyla birlikte çocuklarını da alarak bölgeye geldiğini söyledi.

Manavgat'ta uzun süredir görmedikleri karı birkaç gün önce kısa süreli de olsa gördüklerini ancak kara olan özlemlerinin bitmediğini ifade eden Kirazlı, "Bu karda çaydanlıkta odunda pişen çayı dünyaya değişmeyiz. Bu soğuk havada içimizi ısıtıyor. Herkese tavsiye ederiz. Şu güzellikleri, şu doğa harikasını herkes yaşasın." dedi.

Manavgat'tan gelen Hasan Ersoy da "Alacabel mevkisine ailem ve çocuklarımla piknik yapmaya geldik. Gayet güzel kar yağıyor. Çocuklarım kar oynamak isteyince arabamıza atlayıp buraya geldik. Çok eğlenceli vakit geçirdik." ifadelerini kullandı.

Mustafa Cin ise Antalya kent merkezinden geldiklerini belirterek, karın tadını ve keyfini çıkardıklarını söyledi.

Karda eğlenen çocuklardan Mert Ayık ise çok mutlu olduğunu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

Çimko, Halep’te Yeni Entegre Çimento Fabrikası Yatırımını Hayata Geçirmeye Hazırlanıyor

SANKO Holding bünyesinde faaliyet gösteren yapı malzemeleri sektörünün öncü şirketlerinden Çimko, Suriye’nin Halep kentinde yaklaşık 200 milyon dolara varan değerde entegre çimento fabrikası yatırımı gerçekleştiriyor.

Şehitkamil’den Dülük Antik Kenti İçin Viyana Çıkarması! Mithras Tapınağı Dünya Gündeminde

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte, Dülük Antik Kenti kazıları ve Mithras Tapınağı’nın uluslararası tanıtımı kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen “Global Gods in Local Contexts” başlıklı uluslararası konferansa katıldı. Yılmaz, Avusturya halkını Dülük Antik Kenti’ni yerinde görmeye davet etti.

Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.

Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

TÜM HABERLER