Afşin’de ”Aromatik Bitkiler ve Arı Ürünleri Festivali” başladı
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ta Afşin Belediyesince düzenlenen "Aromatik Bitkiler ve Arı Ürünleri Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı.
Elçibey Caddesi'nde başlayan ve Afşin Belediyesi önüne kadar süren yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.
Festival kapsamında belediye önünde düzenlenen programda konuşan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke, şehirlerin yerel yöneticilerin ufkuyla doğru orantılı büyüdüğünü belirtti.
Afşin'in yeni değerler kazandığını anlatan Böke, "Eshabı Kehf Külliyesi'nin yanı sıra lavanta ve arı ürünleriyle ilgili Afşin yeni değerler kazandı. Bu ürünlerle Afşin'de güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz. Emekleri bulunanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise lavanta ve aromatik bitkilerle ilçenin tanınırlığının artacağına değinerek, "Afşin ilçemizin bir varlığı vardı ve o da Eshabı Kehf Külliyesi'dir. Bütün Türkiye tanıyordu ama şimdi lavanta ve lavantanın ürünleri ile aromatik bitkilerle de bütün Türkiye Afşin'i tanıyacak. " ifadelerini kullandı.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal da Afşin'deki alternatif tarımsal projelerin Türkiye'ye model olduğunu dile getirdi.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör de ilçedeki lavanta bahçelerinin ekonomik değer sağladığını vurguladı.
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de festivalin kente bir sektör kazandırdığına işaret ederek, çeşitli etkinliklerle kutlamalar yapacaklarını anlattı.
23 Temmuz'da sona erecek festival kapsamında lavanta hasadı yapılacak ve konserler düzenlenecek.
İlginizi Çekebilir
Dr. Sermet Kileci: Cumhuriyet Geleceğimizi Aydınlatan En Güçlü Değerimizdir
SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet geleceğimizi aydınlatan en güçlü değerimizdir” dedi.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı: Cumhuriyet Bilim ve Çağdaşlaşmanın Simgesidir
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Cumhuriyetimizin ilanının 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Cumhuriyet eşitliğin, bilimin ve çağdaşlaşmanın önemli bir simgesidir” dedi.
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.