Afşin’de 10 hafız için icazet merasimi yapıldı
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde eğitimini tamamlayan 10 hafız için icazet merasimi düzenlendi.
Afşin İlçe Müftülüğü Yatılı Kur'an Kursu'nda Kuranı Kerim'i ezberleyerek hafızlık eğitimini tamamlayan 10 öğrenci, törenle icazetini aldı.
İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, Eshabı Kehf Camii Şerifi ve Külliyesi'ndeki törende, ilçede ikinci hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildiğini söyledi.
Hafızlık müessesesi önemli bir makam olduğunu belirten Balta, "Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz çok meşakkatli, zahmetli ve bir o kadarda bereketli eğitim öğretim sürecini tamamlayarak buraya kadar geldiler. Kuran'ı Kerim'de, hadislerde hafızlığın önemi ve anlamı hakkında birçok veriler var." dedi.
Hafızlığın kıyamet gününe kadar yaşatılması gerektiği anlatan Balta, "Hafızlık, dini eğitim ve öğretim sahasında bizim için birinci derecede önemlidir. Gerek mihrapta, gerekse kürsüde hafızlık sıfatını kazanmış kardeşlerimizin her zaman için bir önceliği ve farkı vardır. Afşinli halkımıza, cemaatimize ilçemizde bulunan hafızlık kursumuza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu meşakkatli süreçte çocuklarımızın ailelerine ve eğitimöğretimi sağlayan hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde ikincisini düzenlediğimiz icazet programının ilçemize ve insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.
Kuranı Kerim okunmasının ardında hafız olmaya hak kazanan öğrencilere icazet belgesi takdimi yapılarak, çeşitli hediyeler verildi.
Programa Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Cafer Kılınç, ilçe müftüleri, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.